новини

В Академії Нацгвардії відкрилась пересувна виставка від Історичного музею

17.11.2020 15:53

 

У Національній академії Національної гвардії України вже не один рік триває співпраця із Харківським історичним музеєм імені М.Ф. Сумцова. Курсанти мають можливість відвідувати виставки, постійно знайомлячись з історією Харківщини. Цього разу представники Історичного музею вирішили розширити співпрацю із навчальним закладом, відкривши пересувну виставку «Українська революція 1917-1921 рр.».

Тематику для виставки співробітники музею обрали невипадково, адже нещодавно Україна відзначила 103 річницю видання ІІІ Універсалу Центральної Ради і проголошення Української Народної Республіки.

Всі бажаючі можуть дізнатися більше про лютневу революцію у Петрограді, діяльність Української Центральної Ради, Гетьманату Петра Скоропадського та Національно-визвольні змагання 1917-1921 років.

«Ми постійно проводимо просвітницьку роботу з навчальними закладами Харкова. Виставка в Академії Нацгвардії важлива ще й тим, що тут навчаються майбутні захисники України. Вважаю, що всі військовослужбовці повинні знати події української історії, адже в ній криється багато ключів до розуміння проблемних питань нашого часу, - зауважив завідуючий другим експозиційним відділом історичного музею Костянтин Дубін. – До кінця року ми плануємо провести ще чотири пересувні виставки. Зокрема, хочемо розповісти детальніше про Соборність України, історію Харкова від ХVІІ до ХХ століття, а також розвиток космічної галузі Харкова».

Гвардійці Академії залюбки відвідують виставку, серед них і курсант першого року навчання факультету логістики Денис Чорнуха. Ще під час навчання у школі хлопець цікавився історією України. Найбільше йому подобалося вивчати період українського козацтва, але виставка, присвячена Українській революції 1917-1921 років йому також сподобалася.

«Мене дуже зацікавила виставка, бо я отримав можливість дізнатися більше про важливі події в історії України. Вважаю, що про період Української революції 1917-1921 року повинні знати всі українці, адже 100 років тому відбувалися події, які проклали шлях до становлення української держави, - зазначив Денис Чорнуха. - Оскільки я родом із Полтавської області, хочеться дізнатися більше ще й про місто в якому навчаюся, тому із нетерпінням чекатиму на нову виставку».

Виставка демонструватиметься для курсантів, студентів, викладачів і офіцерів до кінця тижня, а далі організатори планують відкрити виставку, присвячену подіям Соборності України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ