новини

В Академії Нацгвардії відсвяткували День фізичної культури і спорту командними змаганнями

14.09.2020 17:42

 

У Національній академії Національної гвардії України відбулося спортивне свято, присвячене Дню фізичної культури і спорту України. У командних змаганнях взяли участь курсанти командно-штабного гуманітарного факультетів та факультету логістики.

Показати свої досягнення курсанти мали можливість у різних видах змагань: функціональний комплекс, (бурпі, підтягування та ривки гирі вагою 16 кг), силова естафета для жінок та чоловіків (махи гирі, викиди диску 15-10 кг, бурпі, жим штанги лежачи та відтискання від підлоги для жінок), перетягування канату, а також настільний теніс. У ході змагань вболівальники всіляко підтримували своїх товаришів.

За результатами змагань призові місця розподілились наступним чином. З настільного тенісу, функціонального комплексу та перетягуванні канату  найкращий результат показав факультет логістики. Тоді як у силовій естафеті першість здобув командно-штабний факультет.

«Усі учасники свята виявили жагу до перемоги та показали високі спортивні результати. Хвилювання, бажання перемогти й стати сильнішим було притаманне кожному учаснику змагань. Таким чином, військовослужбовці підвищили  свою індивідуальна фізичну підготовку, професійний рівень і готовність до виконання завдань за призначенням, - зазначив доцент кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Артем Турчинов. – Задоволення від змагань курсанти отримали ще й тому, що в умовах карантину молодим людям важко стримувати в собі адреналін. Спортивне свято дало певний поштовх для емоційного розвантаження, тож всі були задоволені, раділи та вболівали за своїх товаришів по факультету».

Капітанів команд нагородили кубками, грамотами та солодкими подарунками. Також відмітили курсантів у особистій першості. Кращі результати показали курсанти, які займаються у різних спортивних секціях на кафедрі фізичної підготовки та спорту. Серед них Іван Сіліч, Іван Чоботар та Руслан Блідуха з факультету логістики. Кращими серед курсантів гуманітарного факультету стали Віктор Яковенко та Ольга Олійник.

«Спорт для мене - це друге життя, - поділилася своїми поглядами сержант Ольга Олійник. - Взагалі, переконана, що заняття спортом – це життєва необхідність для кожного. Завдяки фізичній витривалості я неодноразово здобувала першість на Всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики, а це засвідчує, що я рухаюся у правильному напрямку. Досягнення, у свою чергу, мотивують і допомагають мені правильно визначати життєві пріоритети».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ