новини

В Академії Нацгвардії визначили пріоритетні напрямки наукових досліджень

01.04.2021 15:24

У Національній академії Національної гвардії України пройшла підсумкова науково-практична конференція курсантів, слухачів та студентів.

Метою конференції було визначення пріоритетних напрямків наукових досліджень та апробації результатів проведених наукових досліджень у галузях службово-бойової діяльності Нацгвардії.  Крім того, розглядались питання щодо поглиблення наукової співпраці у галузі охорони правопорядку та презентація результатів діяльності наукових гуртків.

Робота конференції пройшла у складі п’яти секцій в розрізі військових, технічних, економічних та гуманітарних наук. Учасники визначили  проблеми та перспективи службово-бойової діяльності та всебічного забезпечення застосування Національної гвардії України на оперативному рівні. Розглянули тактику дій та бойове забезпечення підрозділів Нацгвардії, правоохоронних органів та інших військових формувань держави.  Слухачі звернули увагу на актуальні проблеми технічного та тилового забезпечення підрозділів Нацгвардії,  питання психологічного та лінгвістичного забезпечення і соціально-гуманітарні аспекти службово-бойової діяльності фахівців сектору безпеки і оборони України. Крім того, обговорили проблеми правового забезпечення діяльності Нацгвардії в секторі безпеки і оборони.

«Подібні конференції мотивують та надихають наших молодих учених на подальший розвиток у науковому та професійному напрямі. Завдяки науковій роботі, з кожним роком відбувається розширення горизонту участі представників Академії у наукових дослідженнях, конкурсах і конференціях», – зазначила професор кафедри  філології, перекладу та стратегічних комунікацій гуманітарного факультету Людмила Пелепейченко.  

Учасники конференції поділилися результатами своїх досліджень, які в подальшому знайдуть відображення у підготовці конкурсних робіт всеукраїнського рівня, кваліфікаційних робіт та будуть впроваджені у навчальний процес кафедр та факультетів.

«Я вважаю, що проведення таких конференцій досить активно впливає на розвиток науки в Академії. Сьогодні я не тільки поділився своїми напрацюваннями у сфері військового перекладу, але й почув інші цікаві роботи, з яких можна почерпнути для себе багато корисного. Більш того, на таких конференціях створюються умови для імітації майбутнього захисту магістерських робіт. Це буде мати свій позитивний відбиток на результатах захисту магістерських робіт та під час складання державних іспитів. Я вдячний організаторам конференції за таку можливість», - розповідає курсант гуманітарного факультету Євгеній Проценко.

Захід відбувся  з дотриманням усіх карантинних вимог.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ