новини

В Академії обговорили напрямки покращення підготовки майбутніх офіцерів

30.12.2020 11:17

 

Робота над покращенням підготовки курсантів є одним із пріоритетних завдань у Академії Нацгвардії. Задля цього регулярно змінюються та покращуються програми підготовки курсантів. Основних змін програми набувають через впровадження міжнародного досвіду, досвіду, який отриманий офіцерами у діючих військових частинах, через оновлення інформації про оснащення військ.

Цього разу на кафедрі технічного та тилового забезпечення обговорили питання акредитації освітньо-професійних програм «Тилове забезпечення підрозділів Національної гвардії України», а також «Лінгвістичне забезпечення та комунікація». Задля цього було проведено розширену міжкафедральну нараду.

Гарантами освітньо-професійних програм виступили заступник начальника кафедри технічного та тилового забезпечення підполковник Сергій Павленко та професор кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій службовець Поліна Ткач. 

Голова робочої групи підполковник Сергій Павленко зазначив, що для успішної акредитації програм необхідно створити умови для формування здобувачем компетентностей, закріплених освітньою програмою. Важливо звернути увагу на виконання вимог щодо повноти та своєчасності підвищення кваліфікації викладачів, які реалізують освітні програми. Потрібно провести аналіз виконання викладачами вимог щодо рівня своєї активності відповідно до ліцензійних вимог. А також перевірити робочі програми навчальних дисциплін і силалабуси на відповідність освітній програмі та навчальному плану.

«Важливим у процесі підготовки, скажімо, курсантів-логістів є знання та виконання вимог керівних документів із організації тилового забезпечення, - наголосив Сергій Павленко. - Необхідно також сформувати практичні навички в організації тилового забезпечення підрозділів Нацгвардії на основі отриманих теоретичних знань. Саме тому, ми включили ці пункти в освітній процес і акцентували на них увагу».

Під час підбиття підсумків міжкафедральної наради було прийнято рішення для гарантів освітньо-професійних програм. Зокрема, протягом січня 2021 року, потрібно сформувати відомості про самооцінювання, що надасть можливість гарантам самостійно виявити проблемні питання та загальними зусиллями  кафедр і факультетів Академії їх вирішити.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ