новини

В Академії обговорили питання дистанційного вивчення іноземних мов

27.01.2021 11:45

Міжвузівський науково-методичний семінар пройшов на кафедрі іноземних мов Академії. Учасники заходу обговорили актуальні питання впровадження дистанційного навчання в освітньому процесі вищих закладів освіти та можливі шляхи їх вирішення.

У семінарі взяли участь науково-педагогічні працівники із дев’яти вишів Харкова. Організували захід завідувач кафедри іноземних мов Лариса Стрілець та доцент кафедри іноземних мов Світлана  Кумпан.

Під час дискусії викладачі розглянули питання щодо особливостей методики дистанційного навчання іноземним мовам. Крім того, обговорили особливості оцінювання досягнень навчаємих в умовах дистанційного навчання. Учасники виступали з доповідями як на українській, так і на англійській мовах.

«Зараз в Нацгвардії активно розвиваються міжнародні відносини. В цьому контексті одним з найважливіших питань постає знання англійської мови. Ми прикладаємо багато зусиль, аби слухачі Академії активно підвищували рівень знань. Мета цього семінару – обмінятися досвідом з провідними викладачами харківських вишів та визначити спільні напрями співпраці. Наразі актуальним питанням є  дистанційне навчання  іноземним мовам», зазначила завідувач кафедри іноземних мов Лариса Стрілець.

Всі викладачі продемонстрували свої практичні напрацювання стосовно змісту та методики  проведення занять  в умовах дистанційного навчання.

Учасники дійшли висновку, що у процесі викладання мов викладач повинен поєднувати традиційні методи з новітніми інноваційними тенденціями. І це значно підвищить й оптимізує активність та продуктивність слухачів у процесі вивчення мов. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ