новини

В Академії обговорили питання інтеграції гендерних підходів

11.02.2021 13:19

 

У відділі євроатлантичної інтеграції Академії Нацгвардії відбулась зустріч Робочої групи для обговорення плану дій із впровадження «Методичних рекомендацій з інтеграції гендерних підходів у систему підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони України». Зустріч проходила у режимі онлайн.

Захід був організований Урядовою вповноваженою з гендерних питань Катериною Левченко.  До участі в заході також було залучено Дениса Чорного – представника офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, представників Громадської організації «Ресурсний центр «Майбуття» та закладів вищої освіти України у секторі Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби і служби безпеки.

До участі було залучено п’ять військовослужбовців та службовців, які є представниками Академії із складу авторської групи з написання вищезазначених рекомендацій. Одним із представників робочої групи став координатор з гендерних питань Академії підполковник Руслан Мусевич.

«Наша зустріч була досить продуктивною. Під час зустрічі були обговорені питання щодо підготовки до презентації «Методичних рекомендацій з інтеграції гендерних підходів у систему підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони України» в закладах освіти сектору безпеки та оборони України, - зазначив Руслан Мусевич. – У рамках обговорення було вирішено, що кожному закладу Вищої освіти України зі специфічними умовами навчання потрібно розрахувати потребу в друкованих примірниках Методичних рекомендацій. Необхідно також визначитися із датою проведення презентації Методичних рекомендацій та визначитися із особою, яка буде виконувати роль фасилітатора під час проведення презентації».

Наступна зустріч робочої групи планується на початку березня.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ