новини

В Академії обговорили результати двотижневого візиту іноземних представників

01.03.2021 09:00

 

У Національній академії Національної гвардії України відбулася заключна зустріч керівництва навчального закладу та представників Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

Згідно домовленості між українською та канадською сторонами, троє військовослужбовців операції UNIFIER, протягом двох тижнів, спільно працювали з представниками Академії у визначених напрямках.

«Ми вдячні офіцерам Збройних сил Канади за спільну співпрацю. За два тижні роботи в Академії вони передали гвардійцям дуже багато цінної інформації. Також ми розуміємо, що процедура навчання військовослужбовців у кожній країні відрізняється, але обмін досвідом завжди свідчить про перспективу та важливість комунікації між сторонами», - наголосив Олександр Морозов.

Так, за період роботи в Академії Нацгвардії, офіцерами Збройних сил Канади було проведено брифінг із представниками кафедри тактики та надано допомогу викладачам кафедри тактики НА НГУ у вдосконаленні програм підготовки. Також відбувся брифінг із представниками відділу євроатлантичної інтеграції. Важливим було проведення спільних занять зі стратегічних комунікацій військових операції UNIFIER із залученням викладачів кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій і представників відділу євроатлантичної інтеграції. Крім того, проведено заняття з іноземної мови у форматі «Speaking Club» з курсантами гуманітарного факультету на тему «Військова освіта» та із впровадженням інтелектуальної гри Jeopardy ("Ризикуй").

«Я можу з впевненістю сказати про успіх нашої спільної роботи. Одним із найважливіших досягнень, на мій погляд, стало впровадження змін до програм підготовки з тактики», - зазначив командир групи з розробки начальних програм операції UNIFIER капітан Тревор Сміт. - Ми готові продовжити допомагати вам впроваджувати нові стандарти у навчальні програми Академії».

Під час заключної зустрічі, керівництвом Академії Нацгвардії було обговорено питання щодо подальшої співпраці з військовослужбовцями операції UNIFIER. Зокрема, запропоновано задіяти іноземних представників Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) у проведенні тренінгів із викладачами та інструкторами Академії «TLP», «MDMP» та «OPP». Залучити іноземних військових до занять із курсантами з іноземної мови та стратегічних комунікацій. Розглянули також питання навчання представниками операції UNIFIER військовослужбовців Академії за напрямками бойового, логістичного та морально-психологічного забезпечення.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ