новини

В Академії офіцерам вручили сертифікати володіння іноземними мовами

17.12.2021 13:22

У Національній академії Національної гвардії України завершились інтенсивні курси з вивчення англійської та французької мов.

Загалом 21 військовослужбовець із підрозділів Національної гвардії України отримав сертифікат про завершення інтенсивних курсів вивчення іноземних мов. Сертифікати слухачам вручив начальник навчально-методичного центру Академії полковник Володимир Тробюк.

«Шановні гвардійці, за три місяці навчання ви зробили вагому роботу - отримали нові знання у галузі вивчення іноземних мов. За відгуками викладачів, всі учасники доклали максимум зусиль, щоб дійсно підвищити рівень володіння англійською та французькою мовами, - наголосив полковник Володимир Тробюк. - Максимально удосконалюйте знання, адже для тих, хто володіє мовою, відкривається більше можливостей як у професійному плані, так і в особистому розвитку».

Нагадаємо, перший набір слухачів на інтенсивні курси вивчення іноземних мов відбувся у 2016 році. У 2019 році було змінено кількість годин під керівництвом викладача і курси було продовжено до 15 тижнів. Наступні зміни були впроваджені з метою досягнення більш високого синтетизованого мовленнєвого рівня. У цілому, за всі роки, рівень володіння іноземною мовою підвищили 211 офіцерів та військовослужбовців за контрактом Нацгвардії.

«Результати вхідного та вихідного тестування показали, що всі слухачі підвищили рівень володіння іноземною мовою. Це суттєво покращило їх знання і надало підґрунтя для подальшого розвитку. Отримані сертифікати діють у системі Міністерства внутрішніх справ України, тобто під час відбору на участь у заходах міжнародної співпраці, пріоритет надаватиметься саме учасникам курсів інтенсивного вивчення іноземних мов, - розповів начальник мовного відділу підполковник Володимир Лютий. – Хочеться додати, що викладачі мовного відділу високо оцінили рівень військової дисципліни на заняттях та старанність гвардійців. Курси тривали більше трьох місяців, а заняття проходили по 6 годин кожного дня і 6 днів на тиждень. Незважаючи на такий дійсно інтенсивний навчальний процес, всі слухачі проявили наполегливість та впоралися із програмою курсів».

Якщо говорити про освітній процес, навчання на курсах забезпечували шість викладачів мовного відділу, які пройшли курси підвищення кваліфікації від представників Бюро міжнародної мовної координації (BILC).

Старший солдат Анастасія Ковальська проходить службу на посаді діловода тилу військової частини 3055 міста Рівне. Анастасія закінчила гімназію з мовним нахилом. У шкільні роки вивчала англійську, французьку, чеську та польську мови. Незважаючи на ґрунтовну підготовку, дівчина зізнається, що з часом навички володіння іноземною мовою значно знижуються, тож участь у мовному інтенсивні сприйняла як можливість не тільки відновити вивчене, але й отримати нові знання.

«Дуже рада, що підвищила свій рівень володіння французькою, особливо розмовну лексику.  Наша група була невеликою, тому кожному з нас приділяли максимум уваги. Окремі слова хочу сказати про викладачів мовного відділу Академії, вони справжні професіонали. Всі заняття були продумані, розповіді цікаві, а один викладач доповнював іншого, - поділилася Анастасія Ковальська. – Всім колегам-військовослужбовцям буду рекомендувати взяти участь у мовному інтенсиві. А для себе вирішила, якщо випаде можливість, обов’язково підвищу знання ще й з англійської мови».

 Наступного року планується продовження роботи за програмою навчання 2021 року, а також очікується збільшення кількості слухачів. Інтенсивні курси вивчення іноземних мов розпочнуться у лютому 2022 року, триватимуть протягом 15-ти тижнів та закінчаться у травні. Представники мовного відділу також планують у січні провести якісний відбір. Під час відбору буде звертатися увага на особисте бажання слухачів до вивчення іноземної мови та на категорію слухачів, які постійно спілкуються з іноземцями та залучаються до заходів міжнародної співпраці. Їм надаватиметься пріоритет. 

Більше детальної інформації про діяльність, яка сприятиме підвищенню мовної підготовки,  з’явиться у новому 2022 році.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ