новини

В Академії оголосили результати вступу майбутніх курсантів

16.07.2021 16:21

 

У Національній академії Національної гвардії України відбулося заключне засідання приймальної комісії щодо вступу військовослужбовців та цивільної молоді.

Протягом двох тижнів військові та цивільні абітурієнти проходили відбір в Академії Національної гвардії України. Кандидати проходили медичне обстеження, професійно-психологічний відбір, випробування із фізичної підготовки, тоді як абітурієнти із військ складали ще й вступні іспити.

На відкритому засіданні абітурієнтам були доведені їх результати та оголошені списки зарахованих на кожний факультет. Загалом, цього року, державне замовлення виконано на сто відсотків.

«Вітаю вас із вступом! Приходить той час, коли кожна людина визначається у важливих питаннях свого життя, навчання – завжди відповідальний крок. Ви на власні очі переконалися, яким високим був конкурс на вступ до Академії, особливо серед дівчат. Сподіваюся, що ви обрали правильний напрямок свого розвитку, - звернувся до присутніх начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. - Пам’ятайте, військова служба – це почесна служба, адже спрямована на захист Батьківщини. Всім бажаю успіхів та чекаю на вас 20 липня - день, коли ви будете офіційно зараховані до Національної академії Національної гвардії України».

Після оголошення результатів, начальник Академії більш детально розповів про розпорядок дня, умови проживання, харчування, грошове та медичне забезпечення, відпустку, а також перспективи служби майбутніх гвардійців.

Потім відбулася зустріч із начальниками факультетів, які довели присутнім важливу інформацію, та відповіли на всі питання, які цікавили майбутніх курсантів та їх батьків. Крім того, начальники факультетів довели перелік речей, які стануть у нагоді майбутнім курсантам під час первинної військової підготовки.

Один із обраних кандидатів на навчання - Максим Косачек. Хлопець приїхав на вступ із Тернополя. Зізнається, що давно мріяв навчатися за спеціальністю «Державна безпека» на Київському факультеті Академії.

«Я з дитинства мріяв стати військовослужбовцем, у школі займався спортом, тому вступні іспити з фізичної підготовки склав на відмінно, - розповів Максим Косачек. – Коли почув результати рекомендованих до зарахування, дуже зрадів, що потрапив до їх числа. Зараз відчуваю невеличке хвилювання, бо 20 липня розпочнеться новий етап мого життя. Але слова начальника Академії, що ми всі будемо однією родиною, вселили в мене віру, що все буде добре».   

Одразу після офіційної частини майбутні курсанти отримали необхідне екіпірування, адже 20 липня вони будуть направлені на проходження первинної військової підготовки до навчального центру Академії. Це допоможе хлопцям та дівчатам більше дізнатися про особливості обраної ними професії, фізично загартуватися, сформувати психологічну стійкість і готовність до служби.

Варто зазначити, як і під час минулорічних зборів, цього року буде залучено іноземних представників Збройних сил Канади від операції UNIFIER для навчання майбутніх першокурсників.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ