новини

В Академії перевірили фахову підготовку майбутніх офіцерів-логістів

21.01.2021 16:19

У Національній академії Національної гвардії України триває державна атестація випускників.

Нещодавно курсанти факультету логістики за спеціальностями «Менеджмент» та «Забезпечення військ (сил)» склали  комплексний екзамен. Оцінювала роботу підкомісія, до складу якої входили заступник начальник управління тилового забезпечення – начальник відділу речового забезпечення департаменту логістики полковник  Артем Шевчук та викладачі кафедри технічного та тилового забезпечення Академії.

Комплексний екзамен складався з двох частин. Під час теоретичної частини курсанти відповідали на питання, що стосуються діяльності начальника продовольчої та речової служби, начальника квартирно-експлуатаційної служби та начальника служби забезпечення пально-мастильними матеріалами.

На практиці майбутні офіцери відпрацьовували завдання, які вирішуватимуть на своїх фахових посадах. Курсанти розглядали порядок складання плануючих та звітних документів, проводили розрахунки необхідної кількості матеріальних засобів, наносили тактичну обстановку на робочі карти. Крім того, випускники обговорювали варіанти покращення харчування та питання порядку продовольчого забезпечення особового складу під час виконання службово-бойових завдань.

«Я вже не перший рік у складі підкомісії і впевнено можу сказати, що кожного року випускники Академії показують високий рівень теоретичних знань та практичних навичок.  Приємно відзначити, що взаємна співпраця представників Головного управління НГУ та викладачів кафедри технічного та тилового забезпечення дає позитивні результати.  І  курсанти по випуску досконало знають особливості тилового забезпечення підрозділів Нацгвардії. Це все дозволяє майбутнім офіцерам відчувати себе впевнено під час виконання функціональних обов’язків», - зазначив заступник начальника кафедри технічного та тилового забезпечення підполковник Сергій Павленко.

Крім того, випускники-логісти захистили магістерські роботи. Майбутні офіцери у своїх роботах досліджували питання, які на сьогодні є актуальними. Вони пов’язані з розробкою нових та удосконаленням існуючих технічних засобів служб тилу, актуальними проблемами тилового забезпечення.

«Для мене комплексний іспит став своєрідним рубіконом, подолавши який я відчув, що ті зусилля, які вкладав впродовж всього навчання в Академії, пройшли недаремно. А написання магістерської роботи для мене є однією з найважливіших складових навчання. До того отримані знання з магістерської роботи стовідсотково допоможуть мені під час проходження служби», - зазначив випускник факультету логістики сержант Ярослав Кравченко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ