новини

В Академії підвели підсумки спортивно-масової роботи та фізичної підготовки

15.02.2021 16:59

 

На кафедрі фізичної підготовки та спорту Академії Нацгвардії відбулося засідання спортивного комітету. Під час заходу підвели підсумки спортивно-масової роботи та фізичної підготовки за 2020 рік.

На початку засідання учасники визначили, що у зв’язку із встановленням карантину та обмеженнями, спричиненими COVID – 19, пріоритетним напрямком у спортивній роботі в минулому році став розвиток службово-прикладних видів спорту.

Під час заходу акцентували увагу на виступах військовослужбовців Академії у складі збірних команд із різних видів спорту, Всеукраїнських змаганнях, чемпіонатах фізкультурно-спортивного товариства (ФСТ) «Динамо» України з неолімпійських видів спорту серед вищих навчальних закладів МВС України та Харківської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України. Крім того, протягом засідання було визначено кращі курси за підсумками Спартакіади Академії за 2020 рік.

Так, місця розподілились наступним чином:

1 місце – курс №1 командно-штабного факультету;

2 місце  - курс №2 командно-штабного факультету;

3 місце – курс №3 факультет логістики.

«Спорт є однією із основ успішної військової служби. Приємно, що курсанти Національної академії Національної гвардії України розуміють цю тезу, тому й показники у спорті мають високий рівень, - зазначив заступник начальника Академії, голова спортивного комітету, полковник Сергій Мартиненко. - Збірні команди Академії брали участь у змаганнях із гирьового спорту, легкої атлетики, пауерліфтингу, боротьби самбо, міні-футболу та настільного тенісу. Таке різноманіття та постійна зацікавленість як курсантів, так і викладачів свідчить про те, що ми рухаємося у правильному напрямку».

По завершенню заходу було визначено завдання на 2021 рік. Зокрема, звернули увагу на систематичну (щоквартальну) перевірку стану фізичної підготовки гвардійців Академії. А також плани щодо проведення Спартакіади  ФСТ «Динамо» України з неолімпійських видів спорту серед вищих навчальних закладів МВС України, Харківської обласної організації ФСТ «Динамо» України та Спартакіади в Академії Нацгвардії.

Кращі начальники курсів та спортсмени Академії отримали нагороди за спортивні досягнення.


Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ