новини

В Академії підвели підсумки вступної кампанії для магістрів тактичного рівня

22.01.2021 16:21

Протягом тижня у Національній академії Національної гвардії України проходили вступні випробування для кандидатів на здобуття ступеня «магістр» тактичного рівня підготовки.

Нагадаємо, що навчання майбутніх слухачів передбачено за денною формою протягом півторарічного терміну. Процес набуття знань, які необхідні для офіцерів, здійснюватиметься за чотирма спеціалізаціями. До них належить лінгвістичне забезпечення та стратегічні комунікації, експлуатація та відновлення автомобілів та бойових машин НГУ, експлуатація та відновлення ракетного, артилерійського та стрілецького озброєння НГУ, а також продовольче та речове забезпечення НГУ.

Під час засідання приймальної комісії начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський довів абітурієнтам їх результати та оголосив списки зарахованих на кожний факультет. Зарахування здійснювалося виключно за рейтинговим списком. Всього зараховано 40 військовослужбовців.

«Вітаю усіх, хто вступив до Академії Національної гвардії України. Ви доклали максимум зусиль, щоб стати курсантами, адже цього року конкурс на вступ був досить високим. Всі курсанти, які раніше навчалися у цивільному вузі, повинні зрозуміти, що освіта у вищому військовому навчальному закладі має багато відмінностей, перш за все, вас навчатимуть бути справжніми офіцерами, - зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський. - Попереду на вас чекає плідна робота в нашому навчальному закладі, де ви отримаєте ґрунтовні знання та необхідні практичні навички. Бажаю вам успіхів, здоров’я та мотивації до здобуття нових знань».

Сергій Соколовський акцентував увагу присутніх на вимогах до навчання в Академії Нацгвардії, особливостях навчання за окремими спеціальностями, а також представив курсантам керівний склад Академії та факультетів.

Після оголошення результатів, члени комісії та присутні начальники відділів та служб відповіли на всі питання, які цікавили курсантів, а також довели до відома присутніх перелік документів, які потрібні їм під час навчання в Академії Нацгвардії.

Курсанти-магістри розпочнуть навчання із першого лютого.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ