новини

В Академії пройшла виставка до Дня створення НАТО

01.04.2021 14:59

У Національній академії Національної гвардії України пройшов ряд заходів присвячених 72-й річниці з Дня створення НАТО.

Представники відділу Євроатлантичної інтеграції підготували фото та відеовиставку «Україна. Вектор до НАТО», провели інформування для курсантів про історію та причини створення Альянсу, структуру та пріоритетні напрямки діяльності.

Спікери розповіли курсантам про трастові фонди, про Програму НАТО «Наука заради миру та безпеки», ознайомили з діяльністю Програми з розбудови доброчесності та Програми НАТО-Україна з професійного розвитку.

Під час виставки хлопці та дівчата переглянули журнали та стенди з актуальною інформацією на сьогодні щодо діяльності Альянсу. Крім того, таку ж інформацію офіцери відділу надали в усі підрозділи Академії для її подальшого включення у стінний друк.

«Під час зустрічей ми з курсантами обговорювали одне з важливих питань, що стосується України – це статус партнера НАТО з розширеними можливостями, який наша держава отримала у 2020 році. Це надає можливість Україні співпрацювати за додатковими напрямками з країнами НАТО, - зазначає старший офіцер відділу євроатлантичної інтеграції Тетяна Радванська. – Курсанти цікавилися інформацією щодо основних принципів роботи Євроатлантичного альянсу, про те, чому саме була створена організація, які в неї перспективи, а також про її зв’язки з Україною».

Офіцери відділу зазначають, що значний внесок у підготовку виставки зробили представники Програми НАТО-Україна з професійного розвитку та Офіс зв'язку НАТО в Україні.

Зазначимо, що цього тижня пройшов перший вступний курс НАТО 2021 в онлайн-форматі з публічних виступів. Вже наступного тижня планується дводенний курс з вивчення стратегічних комунікацій для курсантів командно-штабного та гуманітарного факультету.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ