новини

В Академії пройшли методичні збори

19.08.2020 11:39

У Національній академії Національної гвардії України протягом тижня відбувались методичні збори з офіцерами ротної ланки та сержантами, які вже на цьому тижні розпочнуть навчання з курсантами набору 2020 року. На кандидатів очікує період первинної військової підготовки, яка триватиме місяць та проводиться у навчальному центрі Академії.

Керівництво навчальних зборів перевіряло готовність до роботи як офіцерів Академії, так і молодших командирів, роль яких виконують курсанти старших років навчання.

Начальник військових зборів полковник Вячеслав Овчаренко розповів про організацію роботи з особовим складом, заходи безпеки під час перебування в навчальному центрі та завдання офіцерського та сержантського складу щодо навчання молодого поповнення. Він зробив акценти на нових професійних стандартах та активному навчальному процесі.

«Підготовка курсантів під час навчальних зборів є важливим елементом та першим етапом розвитку військових навичок. І  офіцери повинні надати молодому поповненню базові знання військової справи», – зазначив начальник військових зборів, начальник командно-штабного факультету Академії полковник Вячеслав Овчаренко.

«Сьогодні з офіцерами навчальних зборів пройшло інструкторсько-методичне заняття з підготовки до проведення занять з загальної тактики. Ми розглянули ефективні методи та способи проведення занять для первинної військової підготовки», - наголосив доцент кафедри тактики підполковник Валерій Власюк.

Загалом, офіцери та молодші командири будуть навчати 415 юнаків та дівчат загальновійськовим предметам. Протягом місяця майбутні курсанти будуть вивчати основи гуманітарної, стройової, військово-інженерної та вогневої підготовок, а також тактику та фізичну підготовку. Крім того ознайомляться із статутами Збройних Сил України, долікарською допомогою та військовою топографією. 

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ