новини

В Академії пройшли заняття з індивідуальної підготовки з сержантським складом

29.09.2021 13:53

У Національній академії Національної гвардії України пройшли заняття з індивідуальної підготовки з головними сержантами рот, взводів та командирами відділень. Зазначимо, дані заняття в Академії проходять щомісяця.

Основна мета занять – набуття і вдосконалення знань, навичок під час виконання посадових обов’язків, відмінне знання озброєння, військової техніки підрозділу і способів його ефективного застосування, навчання діям на бойовій техніці та зі зброєю.

Розпочав заняття головний сержант Академії майстер-сержант Олексій Страхов. Військовослужбовець заслухав проблемні питання, які впливають на виконання сержантами своїх обов’язків та звернув увагу на стан роботи сержантського складу.

«Сьогодні сержант – це опора для офіцерського корпусу та підтримка для новоспеченого бійця. Ми маємо відходити від застарілих стереотипів і включати у нашу роботу стандарти НАТО. Це для того, щоб кожен сержант мав змогу швидко адаптуватися  і включитися  у навчальний процес, - наголосив майстер-сержант Олексій Страхов. - Завдяки щоденним тренуванням та постійним навчанням сержанти формують сильний, злагоджений колектив, у якому кожен військовослужбовець чітко виконує власні обов’язки».

Протягом занять основна увага була націлена на вдосконалення лідерських якостей кожного сержанта, доведено нові практики та методики, що стосуються роботи з особовим складом. Також проведені практичні заняття з тактичної, вогневої, фізичної та інженерної підготовок. У навчально-тренувальному комплексі з вогневої підготовки відбулися стрілецькі тренування. Так, сержанти виконували вправу навчальних стрільб із пістолета у лазерному інтерактивному тиру «Рубіж» та на сучасному тренажері «БТР 4-Е».

«Саме на сержантів покладається завдання з виховання і навчання особового складу, вони відіграють провідну роль у повсякденній діяльності підлеглих», – зазначив майстер-сержант В’ячеслав Бєлінський.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ