новини

В Академії пройшли заняття з індивідуальної підготовки з сержантським складом

21.10.2021 16:05

У Національній академії Національної гвардії України пройшли заняття з індивідуальної підготовки з головними сержантами рот, взводів та командирами відділень. Дані заняття в Академії проходять щомісяця.

Розпочав заняття головний сержант Академії майстер-сержант Олексій Страхов. Військовослужбовець заслухав проблемні питання, які впливають на виконання сержантами своїх обов’язків та звернув увагу на стан роботи сержантського складу.

«Основна мета занять – сформувати сильний і злагоджений колектив, завдяки щоденним тренуванням, - наголосив майстер-сержант Олексій Страхов. – Сержант – це лідер і наставник для солдат, опора і помічник для командира. Ми активно відходимо від застарілих стереотипів і включємо у нашу роботу стандарти НАТО. Завдяки щоденним тренуванням та постійним навчанням сержанти формують сильний, злагоджений колектив, у якому кожен військовослужбовець чітко виконує власні обов’язки».

Протягом занять основна увага була націлена на вдосконалення лідерських якостей кожного сержанта, доведено нові практики та методики, що стосуються роботи з особовим складом. Також проведені практичні заняття з тактичної медицини, вогневої, фізичної та методичної підготовок. У навчально-тренувальному комплексі з вогневої підготовки відбулися стрілецькі тренування. Так, сержанти виконували вправу навчальних стрільб із пістолета у лазерному інтерактивному тиру «Рубіж» та на тренажерах ПТРК.

«Саме сержанти відіграють провідну роль у повсякденній діяльності підлеглих. Такі заняття спрямовані на розвиток лідерських якостей молодших командирів», - зазначив головний сержант Олексій Ведерніков.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ