новини

В Академії пройшли змагання з підйому переворотом на перекладині

31.03.2021 17:19

В Національній академії Національної гвардії України відбулися змагання з підйому переворотом на перекладині. У змаганнях взяли участь 10 команд із числа курсантів усіх факультетів та команда офіцерів-магістрів.

За умовами змагань, гвардійці повинні були продемонструвати свою техніку та силу з підйому переворотом на перекладині.

До складу суддівської колегії увійшли: головний суддя змагань - викладач кафедри фізичної підготовки та спорту лейтенант Вячеслав Оленченко та головний секретар змагань - начальник лабораторії (начальник навчально-спортивного комплексу) капітан Олексій Конєв. Судді враховували дотримання всіх вимог техніки виконання вправи.

«Головною метою змагання є формування у курсантів власної мотивації до занять з фізичної підготовки. Змагання з підйому переворотом на перекладині - досить популярна силова вправа. Вона дає можливість підтримувати гарну фізичну форму та статуру. Усі хлопці наполегливо змагалися і проявили себе на високому рівні», - зазначив т.в.о. начальника кафедри – начальника фізичної підготовки та спорту підполковник Артем Турчинов.

У командному заліку місця розподілилися наступним чином:

1 місце – курс № 2 командно-штабного факультету – 150 повторень;

2 місце – курс № 1 командно-штабного факультету – 140 повторень;

3 місце – курс № 4 командно-штабного факультету – 127 повторень.

В особистому заліку перше місце посів курсант гуманітарного факультету Олександр Колодяжний з результатом в 36 повторень. Друге місце – курсант командно-штабного факультету Ігор Дідусь з результатом в 29 повторень та третє місце – курсант факультету логістики Іван Чоботар, який виконав 27 повторень.

«Проведення спортивних змагань - це чудова нагода проявити свої спортивні можливості. Сьогодні в особистому заліку я посів перше місце. Я кожного дня виконую силові вправи, але  все одно не очікував, що стану переможцем. Тепер буду ще більше нарощувати свій спортивний потенціал», - підсумував курсант гуманітарного факультету Олександр Колодяжний.

Учасники були нагороджені перехідним кубком, дипломом та медалями.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ