новини

В Академії пройшли змагання зі спортивного орієнтування

26.06.2024 08:35

Змагання проходили між курсантськими підрозділами командно-штабного, гуманітарного факультету та факультету логістики. Кожна команда складалася з 10 військовослужбовців.  

Головним суддею змагань виступив полковник Артем Іванченко, секретарем – суддею – підполковник Артем Корольов.

«Сьогодні ми проводимо змагання зі спортивного орієнтування в дисципліні – «Орієнтування за вибором». У кожної команди буде визначена контрольна точка, яку необхідно буде знайти першою та загальний перелік точок, які треба подолати. Далі ви вже визначаєте свою стратегію і тактику дій щодо подолання дистанції і вибору того маршруту, який принесе вам успіх. Тож, нехай переможе найсильніша команда», - звернувся до учасників заступник начальника Академії з наукової роботи полковник Руслан Кайдалов.

Завдання було наступним: команди розподілили на групи по 2 військовослужбовця. Кожна група одночасно отримала 1 планшет, 1 компас та перелік контрольних точок з їхніми координатами в різних системах. Учасники ввели координати даних точок в додаток «Кропива МАПА» на планшетах та виставили по ним орієнтири. Після цього самостійно спланували маршрут руху, нанесли трек в додатку, з обов’язковою умовою подолання всіх наданих контрольних точок. По готовності, самостійно висунулися по маршруту. Під час подолання маршруту, планшети в автоматичному режимі фіксували трекінг маршруту для подальшого контролю, а учасники змагань виконували фотофіксацію міток на контрольних точках. У разі, якщо група пропустила контрольну точку, нараховувався штраф 20 хвилин. Змагання закінчувалися для учасників перетином лінії фінішу.

Оцінка результатів здійснювалась по часовим показникам прибуття кожної групи на точку фінішу. Команда, яка подолала маршрут за найменший сумарний командний проміжок часу, пройшла через всі контрольні точки, правильно відмітила ці точки в додатку «Кропива МАПА» та зробила їх фотофіксацію, стала переможцем даних змагань.

За результатами змагань, місця розподілились наступним чином:

1 місце – командно-штабний факультет;

2 місце – гуманітарний факультет;

3 місце – факультет логістики.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ