новини

В Академії провели пресконференцію за участю офіцерів-магістрів

24.11.2020 17:16

У Національній академії Національної гвардії України пройшла пресконференція, яка є одним із етапів командно-штабних навчань. Участь у заході взяли офіцери другого року навчання оперативно-тактичного факультету. Вже другий рік поспіль зазначений захід входить до плану проведення навчань, адже є вкрай актуальним в умовах сьогодення.

За легендою, військові, під час здійснення маршу, здійснили ДТП із постраждалими та загиблими. На досить складні питання журналістів довелося відповідати командиру бригади та його заступнику по роботі з особовим складом.

«Помітно, що подібного роду заходи викликають у офіцерів відчуття справжнього мозкового штурму, - зазначив доцент кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення Микола Товма. - Більше того, слухачі почали краще розуміти роль пресофіцера та важливість конструктивно поставити запитання, щоб отримати змістовну відповідь, а такий досвід ніколи не буде зайвим».

Під час брифінгу журналісти ставили офіцерам провокативні запитання, зокрема, англійською та французькою мовами. Слухачі магістратури зазначили, що на підготовку їм надавалося всього 30 хвилин, тому відчували хвилювання. А під час самого брифінгу військові зрозуміли, наскільки провокативними можуть бути запитання, тому треба відповідати за кожне слово.

«Подібні пресконференції потрібно проводити як із слухачами, так і з курсантами Академії, - прокоментував слухач магістратури Сергій Осташевський. - Гвардійці повинні вчитися правильно відповідати на питання, не боятися телекамер, оскільки Національна гвардія України дійсно відкрита для громадськості».

Після завершення заходу, начальник відділу міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій Академії підполковник Олексій Лебедь вказав на недоліки проведення брифінгу та помилки, які допустили військовослужбовці. Також офіцер надав слушні рекомендації, які базуються на власному досвіді та можуть стати у нагоді гвардійцям.

Крім того, сьогодні відбувся другий етап командно-штабних навчань. Офіцери відпрацьовували навички планування та дій у рамках проведення спеціальної операції. Слухачі здійснювали командування чи забезпечення підрозділу відповідно до посад за своїм фаховим напрямком. 

Завтра на військовослужбовців чекає третій етап командно-штабних навчань. А далі буде проведено повний аналіз дій підрозділів та посадових осіб.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ