новини

В Академії розпочалась нова фаза ґендерного інтегрування

21.04.2021 15:53

В Національній Академії проведено онлайн-зустріч з питань ґендерної політики. У обговоренні взяли участь керівники та керівниці факультетів, кафедр, відділів та служб.

Учасники заходу обговорили презентацію «Методичних рекомендацій з ґендерних підходів» у систему підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони України.

Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко привітала присутніх та розповіла про передумови, які передували розробці «Методичних рекомендацій».

У свою чергу,  т.в.о. начальника Академії полковник Сергій Мартиненко поділився успіхами Академії щодо створення ґендерно-чутливого середовища: «Академія активно сприяє ґендерній рівності та збільшенню участі жінок у діяльності навчального закладу. Ми постійно нарощуємо потенціал щодо формування ґендерної компетентності як науково-педагогічних працівників, так і наших випускників».

Співавторка, доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Академії Ірина Севрук представила структуру та загальні напрямки дослідження, а також відповіді на питання до рекомендацій з ґендеру.

Програмна спеціалістка-менеджерка проєкту «ООН-Жінки» Галина Мещерякова наголосила на важливості впровадження рекомендацій в освітній процес Академії, як шлях до розвитку європейського суспільства і визначила готовність з боку організації «ООН-Жінки» до підтримки подібних ініціатив.

Одним із зарошених учасників онлайн-зустрічі був провідний науковий співробітник науково-дослідного відділу Національної академії Державної прикордонної служби ім. Б. Хмельницького Валентин Зьолка. Він презентував правовий аспект щодо забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок в секторі безпеки і оборони.

Від Академії виступив координатор з ґендерних питань підполковник Руслан Мусевич. Він також є співавтором представлених «Методичних рекомендацій».

«Я можу сказати, що наші рекомендації - це унікальний продукт. Вважаю, що головною їх перевагою є практична спрямованість та адаптованість до українського суспільства. Впевнений, що у всіх навчальних дисциплінах кафедр ґендерний компонент буде врахований, а командири та командирки підрозділів вдосконалять свої інструменти впровадження ґендерної рівності в колективах», - підсумував підполковник Руслан Мусевич.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ