новини

В Академії розпочалася державна атестація випускників

11.01.2021 17:20

У Національній академії Національної гвардії України розпочала роботу державна екзаменаційна комісія. Очолює комісію заступник командувача НГУ – генерал-лейтенант Юрій Лебідь.

У методичному кабінеті відбулося перше засідання атестаційної комісії, яка прибула для перевірки знань випускників.

«Академія, як основоположник військової освіти в Національній гвардії України, випускає  офіцерів з освітньою базою, що дозволяє їм ефективно і надалі розвиватися протягом усього періоду проходження служби, постійно самовдосконалюватися і вимагати цього від особового складу. Цього разу атестацію проходять 154 курсанти факультету логістики та гуманітарного, 34 з яких претендують на отримання диплому з відзнакою. Я звертаю увагу членів комісії на ефективне прийняття вами як комплексних екзаменів, так і захисту магістерських робіт», - зазначив генерал-лейтенант Юрій Лебідь.

Державна атестація для майбутніх лейтенантів складається з комплексного екзамену, іспиту з фізичного виховання та методики фізичної підготовки і захисту магістерських робіт.

«Я хочу зазначити, що випускники у грудні проходили військове стажування у підрозділах Національної гвардії України та показали високі результати фахової підготовки. Курсанти вже пройшли захист стажування та готові до складання державної атестації», - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Під час засідання секретар екзаменаційної комісії – заступник начальника навчально-методичного центру – начальник навчального відділу полковник Андрій Горбунов оголосив розпорядок роботи комісій, їх склад та довів прізвища військовослужбовців, які претендують на дипломи з відзнакою. Начальники факультетів доповіли про готовність своїх підрозділів  та навчально-матеріальної бази до проведення перевірки випускників.

Загалом атестація триватиме два тижні, після чого на випускників чекатиме вручення офіцерських погонів та випуск.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ