новини

В Академії розпочався відбір військових абітурієнтів

08.07.2021 16:55

У Національній академії проходить набір кандидатів на навчання для військових, які вже проходять службу у підрозділах Національної гвардії України.

Цього року бажання навчатися в Академії виявили більше ніж триста військовослужбовців як строкової, так і контрактної служби.

Військові абітурієнти вже пройшли двотижневу підготовку до іспитів та консультації викладачів. Представники з кожного факультету ознайомили гвардійців з умовами навчання та розповіли про досягнення курсантів саме їх факультету.

Відбір кандидатів розпочався з професійного психологічного відбору та медичного обстеження. Крім того, гвардійці склали іспит з фізичної підготовки. Він складався з бігу на 100 метрів,  підтягування, комплексно-силової вправи, а також кросу на 1 кілометр.

«Найголовнішою перевагою для військових абітурієнтів є право вступати до Академії Нацгвардії без складання зовнішнього незалежного оцінювання. При цьому, обов’язковими є вступні іспити. Здаватимуть їх в залежності від обраної спеціальності, окрім фізичної підготовки за такими предметами як: українська мова та література, історія України, математика та іноземна мова», – розповів відповідальний секретар приймальної комісії полковник Андрій Бухун.

Попереду на військових абітурієнтів чекають два тижні вступних іспитів та зогодом заключне засідання приймальної комісії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ