новини

В Академії відбулися заняття із адміністрацією навчального збору

02.11.2021 12:07

У Національній академії Національної гвардії України пройшли інструкторсько-методичні заняття з військовослужбовцями, які навчатимуть строковиків основам первинної військової підготовки. Нагадаємо, це друга призовна кампанія у 2021 році.

Протягом занять, адміністрація навчальних зборів розглянула питання щодо

навчання і виховання у молодого поповнення високих морально-бойових якостей, організацію роботи з особовим складом. Присутні обговорили питання щодо методики підготовки сержантів до занять та надання першої медичної допомоги.

«Навчальний збір колосально допомагає офіцерам краще вивчити поведінку строковиків за умов підвищених фізичних та психологічних навантажень. Також це стартова платформа для навчання базовим елементам військової підготовки. До того ж, в умовах карантину ми дотримуємось соціальної дистанції, масочного режиму, у нас  облаштовані куточки дезінфекції», – зазначив начальник навчального збору, заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко.

Зазначимо, до Академії прибудуть солдати з наступних областей: Одеська – 12, Миколаївська - 12, Київська – 18, Львівська – 8 та Хмельницька – 10. Вже цього тижня приїздять перші призовники з Одеської області, на яких очікує період навчальних зборів. Він проводиться в батальйоні забезпечення навчального процесу. 

Офіцери та молодші командири будуть навчати новоспечених солдат загальновійськовим предметам. Строковики вивчать основи гуманітарної, стройової, військово-інженерної та вогневої підготовок, тактичної підготовки військ, загальної тактики, фізичного виховання. Важливими для вивчення також є статути Збройних Сил України, долікарська допомога та військова топографія.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ