новини

В Академії відбулися заняття із індивідуальної підготовки з сержантським складом

15.12.2021 15:28

 

У Національній академії Національної гвардії України відбулися щомісячні заняття із індивідуальної підготовки з головними сержантами рот, взводів та командирами відділень.

Основна мета занять – набуття знань під час виконання посадових обов’язків, вдосконалення лідерських навичок кожного сержанта. Сержантам були доведені нові практики та методики, що стосуються роботи з особовим складом. Крім того, проведені практичні заняття із тактичної медицини, загальновійськової тактики, методичної підготовки.

Розпочав заняття головний сержант Академії майстер-сержант Олексій Страхов. Військовослужбовець заслухав проблемні питання, які впливають на виконання сержантами своїх обов’язків та звернув увагу на стан роботи сержантського та старшинського складу, на їх роль і місце у підрозділах та підвів підсумки роботи сержантського складу за рік.

«Завдяки щоденним тренуванням та постійним навчанням сержанти формують сильний, злагоджений колектив у якому кожен військовослужбовець чітко виконує власні обов’язки, – наголосив майстер-сержант Олексій Страхов. - Сержант має завжди бути гідною опорою для командира, лідером і зразком для всього особового складу».

Протягом дня із військовослужбовцями Академії були проведені заняття, що сприяють набуттю навичок роботи сержанта після отримання завдання, вмінню приймати рішення у складних умовах обстановки та управлінню підлеглими під час виконання завдань за призначенням.

«Сьогодні сержант – це опора для офіцерського корпусу та підтримка для новоспеченого бійця. Ми маємо відходити від застарілих стереотипів і включати в нашу роботу щось нове», - зазначив майстер-сержант В’ячеслав Бєлінський.

Наступні заняття із сержантським складом відбудуться уже в січні 2022 року.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ