новини

В Академії відбулися заняття із сержантським складом

18.11.2021 14:02

 

У Національній академії Національної гвардії України пройшли заняття із індивідуальної підготовки з головними сержантами рот, взводів та командирами відділень.

Основна мета занять – набуття і вдосконалення знань, навичок під час виконання посадових обов’язків, відмінне знання озброєння, військової техніки підрозділу і способів його ефективного застосування, навчання діям на бойовій техніці та зі зброєю.

Розпочав заняття головний сержант Академії майстер-сержант Олексій Страхов. Військовослужбовець заслухав проблемні питання, які впливають на виконання сержантами своїх обов’язків та звернув увагу на стан роботи сержантського та старшинського складу, на їх роль та місце у підрозділах.

«Завдяки щоденним тренуванням та постійним навчанням сержанти формують сильний, злагоджений колектив у якому кожен військовослужбовець чітко виконує власні обов’язки, – наголосив майстер-сержант Олексій Страхов. - Сержант має завжди бути гідною опорою для командира, лідером і зразком для всього особового складу».

Протягом дня із військовослужбовцями Академії були проведені заняття, що сприяють набуттю навичок роботи сержанта після отримання завдання, вмінню приймати рішення у складних умовах обстановки та управлінню підлеглими під час виконання завдань за призначенням.

«Саме на сержантів покладається завдання із виховання і навчання особового складу, вони відіграють провідну роль у повсякденній діяльності підлеглих», - зазначив майстер-сержант Сергій Ларін.

У навчально-тренувальному комплексі з вогневої підготовки відбулися стрілецькі тренування. Сержанти проходили тренування на сучасному тренажері ракетного комплексу ПТРК «Корсар» та ПЗРК «Ігла». Також були проведені заняття із фізичної, тактичної, інженерної, стройової та методичної підготовки.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ