новини

В Академії відбувся 2 етап обов’язкового технічного контролю транспортних засобів

25.11.2021 17:24

Обов’язковий технічний контроль транспортних засобів у Національній академії Національної гвардії України проводиться двічі на рік. Так, сьогодні відбувся 2 етап технічного контролю.

До перевірки підлягали транспортні засоби різних типів та марок, а саме автобуси,  вантажні автомобілі, обладнані для перевезення особового складу та спеціальні транспортні засоби, що перевозять небезпечні вантажі.

Загальна кількість техніки, яка підлягала обов’язковому технічному контролю, становить 42 одиниці.

До виконання робіт з підготовки техніки до технічного контролю було задіяно увесь особовий склад технічних підрозділів Академії. До цього складу входять водії-службовці, військовослужбовці за контрактом та водії строкової служби, загальною чисельністю 78 осіб. Підготовка розпочалася з моменту проведення сезонного обслуговування та переведення техніки до експлуатації в зимових умовах, а саме з 15 вересня 2021 року.

Відповідно до наказу начальника Академії, була визначена комісія, яка здійснювала перевірку. Головою комісії з перевірки стану транспортних засобів став доцент кафедри автобронетанкової техніки полковник Іван Цебрюк.

Начальник автомобільної служби відділу технічного забезпечення Академії підполковник Олександр Павленко розповів, що під час 2 етапу технічного контролю перевіряється, в першу чергу, повна наявність списочних транспортних засобів та їх технічний стан. Крім того, перевірялась працездатність автономних опалювачів, передпускових підігрівачів двигуна, засобів підвищення прохідності в зимовий період. Важливим є й відповідність ідентифікаційних номерів транспортних засобів з обліковими документами, знання та виконання водіями своїх обов’язків, наявність відповідних документів, порядку та якості проведення сезонного технічного обслуговування.

«В Академії рівню готовності техніки до експлуатації в різних умовах приділяється велика увага. Безпечне перевезення особового складу досягається якісним обслуговуванням техніки. Ми піклуємося за життя та здоров’я не тільки військових, але і цивільного населення. Тому наголошую на високій відповідальності, яка лягає на плечі кожного військовослужбовця під час підготовки озброєння та військової техніки до експлуатації », - зазначив начальник автомобільної служби відділу технічного забезпечення Академії підполковник Олександр Павленко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації  НА НГУ