новини

В Академії відбувся обов’язковий технічний контроль транспортних засобів. У якості перевіряючих виступили саме курсанти

18.06.2020 11:51

Обов`язковий технічний контроль транспортних засобів у Національній академії Національної гвардії України проводиться двічі на рік. Влітку проходить перший етап обов’язкового технічного контролю в якому задіюється 100 % автомобільної та спеціальної техніки.

Загальна кількість техніки, яка підлягала обов’язковому технічному контролю в Академії становить 189 одиниць. В пункті постійної дислокації було перевірено 58 одиниць техніки, в навчальному центрі  - 107 одиниць, а на Київському факультеті 24 одиниці.

До виконання робіт з підготовки техніки до технічного контролю було задіяно увесь особовий склад технічних підрозділів Академії. До цього складу входять водії-службовці, прапорщики, військовослужбовці за контрактом та водії строкової служби, загальною чисельністю 65 осіб. Підготовка розпочалася з моменту проведення сезонного обслуговування та переведення техніки до експлуатації в літніх умовах, а саме з 15 березня 2020 року.

У зв’язку з пандемією COVID-19 обов’язковий  технічний контроль, згідно наказу командувача Національної гвардії України, покладено на начальників територіальних управлінь, вищих навчальних закладів, командирів військових частин.

Цього року, вперше в історії Академії, в якості перевіряючих виступали курсанти двох випускних груп, які навчаються за спеціальністю «Автомобільний транспорт». Головним завданням гвардійців була перевірка технічного стану транспортних засобів та визначення ступеня їх готовності до виконання завдань за призначенням. Для більш якісного огляду курсантів було розподілено за групами, в залежності від виду транспортних засобів. Головою комісії з перевірки стану транспортних засобів став т.в.о начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов.

«Вітаю всіх вас із початком річного технічного контролю. Це залік спроможності та готовності нашої техніки до виконання завдань за призначенням, - наголосив генерал-майор Олександр Морозов. - Наше головне завдання – показати кожну одиницю техніки, яка відповідає всім вимогам та готова до виконання завдань у будь-який час. Я впевнений, що члени комісії будуть задоволені станом нашої техніки, тож у результаті Академія отримає лише відмінні оцінки та позитивні відгуки».  

У цьому році підготовка до річного технічного контролю транспортних засобів Академії Нацгвардії  проводиться з використанням польових засобів технічного обслуговування і ремонту в зв’язку з проведенням капітального будівництва території автопарку.  

Начальник автомобільної служби Академії підполковник Олександр Богатирьов розповів, що під час річного технічного контролю перевіряється, в першу чергу, повна наявність списочних транспортних засобів та їх технічний стан. Важливим є й відповідність ідентифікаційних номерів транспортних засобів з обліковими документами, знання та виконання водіями своїх обов’язків, наявність відповідних документів, порядку та якості проведення сезонного технічного обслуговування.

 «Здійснюється перевірка 100% списочної чисельності транспортних засобів, її готовності до виконання завдань за призначенням. А також відбувається звірка ідентифікаційних номерів та номерних знаків  транспортних засобів, комплекності ЗІП», - зазначив підполковник Олександр Богатирьов.

До перевірки підлягали транспортні засоби різних типів та марок, а саме автобуси АТАМАН А-09316, ПАЗ-32054,  вантажні автомобілі ISUZU NPR75L, HYUNDAI HD78, КрАЗ та МАЗ різних модифікацій, бронетранспортери та бронеавтомобілі тощо.

За підсумками обов’язкового технічного контролю транспортних засобів була виставлена загальна оцінка  - відмінно.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації  НА НГУ