новини

В Академії вшанували героїв, які поклали життя за Україну

30.08.2024 09:06

У Національній академії Національної гвардії України пройшли заходи до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Офіцери та курсанти взяли участь у Всеукраїнській акції пам’яті «Сонях». Т.в.о начальника Академії полковник Олексій Луньов разом з особовим складом вшанували пам'ять загиблих захисників хвилиною мовчання, поклавши квіти до меморіального знаку.

«Щороку 29 серпня українці вшановують особливу дату – День пам'яті захисників України. Сьогодні ми з особливим болем і вдячністю згадуємо героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність і мир в Україні. Це особливо болюча дата для усіх українців і ми не маємо права забувати про кожного, хто поклав своє життя задля нашого. Вічна пам'ять кожному герою! Слава Україні!», - зазначив полковник Олексій Луньов.

Окрім того, гвардійці Академії взяли участь у забігу «Біжу за героя України». Кожен учасник мав можливість обрати ім’я героя України, якому хоче присвятити свій забіг. Офіцери та курсанти долали дистанцію у 2 км, 5 км, 10 км.

«Участь у забігу – це можливість вшанувати наших героїв і зробити свій внесок у підтримку ЗСУ, наш прояв подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни», - коментує курсант Тарас Рукавець.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ