новини

В Академії вшанували пам'ять загиблих захисників України

29.08.2023 11:48

Сьогодні Україна відзначає День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет та територіальну цілісність. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про затвердження пам'ятного дня 24 серпня 2019 року.

В Національній академії Національної гвардії України відбувся захід, присвячений вшануванню пам’яті полеглих захисників та захисниць нашої держави. Поминальну панахиду у пам’ять загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України провів капелан Академії протоієрей Григорій.

«Наш обов’язок – пам’ятати всіх героїв, які віддали найдорожче, що у них є -  своє життя. Ми знаємо, за що б’ємося і за що помирають найкращі сини та доньки України. За право бути собою, бути вільними та до життя в справедливому мирі. Наші полеглі герої вже зробили все, що могли, а ми повинні продовжувати їх справу та жити в мирній і процвітаючій країні. І ми переможемо – заради майбутнього, заради усіх, хто загинув», -  звернувся капелан Академії протоієрей Григорій.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ