новини

В Харкові обговорили співпрацю видавництв і бібліотек Нацгвардії

13.04.2021 16:19

 

На базі інформаційного хабу 3-ї  бригади оперативного призначення відбулася робоча зустріч працівників бібліотечної справи військових частин НГУ Харківського гарнізону, Національної академії Нацгвардії та представників видавництв Харкова.

Нагадаємо, нещодавно відбулось підписання Меморандуму про співпрацю у галузі культури, мистецтва і туризму між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України, Національною академією Національної гвардії України та чотирма провідними видавництвами Харкова: «Віват», «Золоті сторінки», «Ранок» та «Фоліо».

Академію Нацгвардії на зустрічі представили начальник відділу по роботі з особовим складом підполковник Віталій Шум, завідувачка науково-технічної бібліотеки Академії Олена Калінова та радник командувача Національної гвардії України зі стратегічних комунікацій Дмитро Брук.

«Перш за все, хочу висловити велику подяку всім, хто долучився до підписання Меморандуму. Наша спільна задача – це, в першу чергу, виховання патріотів нашої держави, і те, чому ми їх навчимо за період служби, вони понесуть із собою крізь все життя», - наголосив заступник начальника Східного територіального управління по роботі з особовим складом полковник Сергій Ховайло.

Головною метою зустрічі було відпрацювання алгоритму взаємодії між частинами і видавництвами щодо проведення спільної роботи і передачі книг у бібліотеки військових частин. Так, книги будуть надходити до військовослужбовців раз у квартал. Крім того, обговорили можливість проведення на базі інформаційних хабів (бібліотек) харківських частин і Національної академії творчих зустрічей із авторами книг і презентації книг для курсантів, солдат і офіцерів.

«Те, що ми отримуємо книги для Академії, надзвичайно важливо для  виховання і навчання майбутніх офіцерів. Завдяки співпраці з видавництвами Харкова, військовослужбовці мають можливість читати сучасну літературу від українських авторів. І це, безумовно, розвиває нашу патріотичну молодь», - зазначив начальник відділу по роботі з особовим складом підполковник Віталій Шум.

Для багатьох підписантів Меморандуму, співпраця із Національною гвардією – це перший досвід, але всі налаштовані позитивно і вбачають перспективу в цьому напрямку.

«Видавництво «Ранок» спеціалізується на дитячий літературі, і ми як благодійний фонд вже давно надаємо допомогу дітям по всій Україні, також підтримуємо військових і мешканців району проведення ООС. Сьогодні ми із задоволенням долучаємось до нового напрямку благодійної діяльності – допомагати Національній гвардії України», - розповів директор благодійного фонду «Ранок Україна» при видавництві «Ранок» Олександр Ганюшкін.

Зазначимо, що саме науковці Академії розробляють науково-методичні рекомендації  практичного досвіду співпраці між військовими частинами та представниками видавництв.

«Завдяки підписанню Меморандуму, ми маємо можливість комплектувати та удосконалювати фонд художньої бібліотеки Академії Нацгвардії. Наші курсанти активно відвідують бібліотеку та беруть книжки, щоб навчатися», - зазначила завідувачка науково-технічної бібліотеки Академії Олена Калінова.

Таким чином, бібліотеки військових частин Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України та Академії Нацгвардії за рік поповняться більше ніж на 200 книг від класиків світової літератури і сучасних українських авторів.

 

Відділення інформації і комунікації Східного ТУ та відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ