новини

В Харкові вшанували пам'ять загиблих в авіакатастрофі військових

06.10.2020 17:47

Сьогодні в Харкові на майдані Свободи пройшла церемонія прощання з  загиблими офіцерами та курсантами університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.  Близько трьох тисяч людей зібралися, щоб проводити військових в останню путь.

Участь у церемонії взяли Президент Україні Володимир Зеленський разом із Першою леді Оленою Зеленською, Міністр оборони України Андрій Таран, командування Збройних сил України, Віцепрем'єр-міністр Олег Уруський, а також голова Харківської ОДА Олексій Кучер. Участь у жалобній церемонії взяв і начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

На площі Свободи пройшла траурна процесія, пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, у небі над Харковом на честь льотчиків пролетіли військові літаки.

Пам'ять загиблих вшанували сьогодні і в багатьох  навчальних закладах.  Хвилиною мовчання загиблих військовослужбовців вшанували курсанти та викладачі Академії Національної гвардії.

Після церемонії, на двох кладовищах у Харкові пройшли поховання військових, решта загиблих відправлені ще в десять регіонів країни, звідки вони були родом.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ