новини

В навчальному центрі Академії Нацгвардії відкрили капличку

10.08.2021 09:32

Церемонію відкриття та освячення каплички провів військовий капелан Академії отець Григорій. Під час освячення капличку найменували на честь

Святого Георгія Переможця.

Курсанти, які проходять первинну військово-професійну підготовку, тепер у вільний час можуть помолитися та поставити свічку в новоствореній капличці. Капличка встановлена в наметовому містечку навчального збору. Там знаходиться престол,  на якому зібрана велика кількість ікон, молитовники та Біблія.

«Я сподіваюся, що каплиця сприятиме вихованню майбутніх офіцерів Нацгвардії та допомагатиме курсантам, захищаючи Божою благодаттю від негараздів. Адже відтепер завжди, коли неспокійно, ви маєте куди прийти, попросити в Бога поради та Божої ласки», - зазначив у своїй проповіді отець Григорій.

Після урочистої частини усі бажаючі завітали до каплички та поставили свічки.

«Кожної п’ятниці сюди буде приїжджати військовий капелан Академії. Він буде проводити молебні і спілкуватися з курсантами.  Переконаний, ця капличка допомагатиме виховувати у курсантів почуття відповідального служіння Батьківщині», - розповідає полковник Сергій Волошко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ