новини

В навчальному центрі проходить ревакцинація військовослужбовців Академії від COVID-19

05.08.2021 16:54

Військовослужбовці та службовці Національної академії Національної гвардії України ревакцинуються для запобігання інфікуванню COVID-19. Гвардійцям роблять щеплення вакцинами CoronaVac, Oxford/AstraZeneca, Pfizer та Moderna.

Так, вже вдруге, ревакцинація проходить в навчальному центрі Академії. Сьогодні щеплення зробили 105 військовослужбовців. Перед щепленням всі військовослужбовці підписали необхідні документи та пройшли лікарський огляд. По завершенню огляду медична сестра вводить вакцину в дельтоподібний м’яз плеча. Після вакцинації протягом 30 хвилин триває спостереження.

«Для максимального захисту від COVID-19 необхідно введення двох доз вакцини. Всі гвардійці, які отримали перше щеплення, запрошені на ревакцинацію згідно з графіком, після чого отримають сертифікат міжнародного зразка. Взагалі, в Академії ми проводимо весь комплекс заходів, аби убезпечити як себе, так і громадян від поширення коронавірусної інфекції»,- розповідає начальник медичної служби Академії підполковник Богдан Розумович.

Сама процедура щеплення проходить швидко та безболісно.

«Я вважаю, що кожен повинен подбати про своє власне здоров’я і безпеку суспільства, зробивши щеплення від COVID-19. Я пройшла повний курс щеплень вакциною Oxford/AstraZeneca. Реакція організму на ревакцинацію значно легша на другий раз, навіть не боліла рука у місті уколу. Впевнена, мій організм має тепер має високий імунітет», - ділиться враженнями після щеплення курсантка гуманітарного факультету Діана Іванова.

Зазначимо, на сьогоднішній день щеплення зробили 2411 гвардійців Академії Нацгвардії, серед яких – 1762 вже отримали другу дозу щеплення та завершили вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ