новини

Важлива онлайн-зустріч з міжнародними партнерами ЗС Канади

15.01.2021 15:15

У Національній академії Національної гвардії пройшла онлайн-зустріч  керівництва НГУ та ЗС Канади.

Заступник командувача НГУ генерал-лейтенант Юрій Лебідь та начальник штабу оперативного управління Канадського об’єднаного оперативного командування генерал-майор Уільям Сеймур обговорили продовження співробітництва за започаткованими напрямками та основні напрямки його розширення на найближчий час.

Обидві сторони обговорили участь НГУ в роботі багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету, розвиток та впровадження професійної підготовки за стандартами НАТО за участю представників операції UNIFIER та вдосконалення мовної підготовки.

«З кожною ротацією ми ставимо перед собою нові цілі. Зараз ми працюємо над питаннями, які обговорювали раніше і мене тішить, що представники НГУ та операції UNIFIER знайшли спільну мову. Ми надаємо вам значну підтримку в усіх проєктах, так як це є одним із найпріоритетніших завдань. Національна гвардія активно прогресує та використовує усі можливості для розвитку військової структури», - зазначив генерал-майор Уільям Сеймур.

Крім того, узгодили плани на поточний рік. На 2021 рік в НГУ запланований перехід на J-структуру управління 5 територіальних об’єднань, а вже у 2022 році такі зміни пройдуть у бригадах.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу полковника Володимира Грабчака, вже цього року заплановано запровадження курсів підготовки офіцерів з розроблення навчальних програм у Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів НГУ та курсів щодо прийняття рішень та підготовки штабів. Окрім вищезазначеного, присутні обговорили участь представників НГУ та UNIFIER у міжнародних навчаннях «Rapid Trident 2021».

«Ми цінуємо нашу співпрацю з представниками ЗС Канади, високо оцінюємо їхню роботу та намагаємося максимально швидко впроваджувати усі отримані знання та нові стандарти у діяльність Національної гвардії. Головне управління НГУ вже зазнало змін та  наближене до структури штабів НАТО. Цього року реформи пройдуть у ОТО. Ми бачимо перед собою нові вершини і досягаємо їх. Це є нашою головною метою», - зазначив генерал-лейтенант Юрій Лебідь.

Українська та канадська сторони подякували один одному та обмінялися побажаннями щодо подальшої співпраці.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ