новини

Вдосконалення практичної̈ складової̈ у підготовці майбутніх офіцерів. Бінарні заняття курсантів Академії у дії

17.10.2023 08:54

У навчальному процесі важливе значення займає обмін досвідом. На кожному факультеті Національної академії Національної гвардії України проводиться низка бінарних занять.

Цього разу офіцери кафедри вогневої підготовки спільно із командиром взводу інструкторів однієї з частин Національної гвардії України провели для курсантів першого року навчання бінарне заняття. Під час заняття курсанти відпрацювали прийоми та правила стрільби із пістолета Glock-17.

«Інформація, яку курсанти отримали під час бінарного заняття, має стати гарною базою та мотивацією для підвищення рівня особистої підготовки. Дуже дякую інструктору молодшому лейтенанту Олегу Вінніку, який передав свої знання, здобуті на бойовому досвіді, нашим курсантам. Впевнений, що ми надали першокурсникам, гарну базу для подальшого розвитку», - зазначив старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Сергій Бородін.

Під час заняття курсанти відпрацювали підготовку до стрільби, виконання пострілу, припинення стрільби. Офіцери розповіли гвардійцям та практично потренували правильність прийняття положення для стрільби, утримання зброї, прицілювання, дихання, натискання на спусковий гачок. Заняття  закінчилися практичним виконанням вправ стрільб із 9 мм пістолета Glock-17.

«Для мене, як для військовослужбовця, важливо було зрозуміти особливості роботи із пістолетом бо, це, як правило, особиста зброя офіцера. Інструктор, враховуючи свій досвід застосування пістолета на полі бою, максимально все пояснив та показав, а ще 2 години тому я взагалі не мав досвіду користування пістолетом. Після таких занять я відчуваю впевненість при роботі зі зброєю», - поділився враженнями від заняття курсант гуманітарного факультету Максим.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ