новини

«Великі подорожі та цікаві відкриття» - курсанти Академії Нацгвардії пізнають Харків

14.05.2021 14:17

Курсанти Академії Нацгвардії відвідали Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва. Це перша екскурсія після карантину в рамках Меморандуму про співпрацю в галузі культури, мистецтва і туризму з Академією, який підписали на початку квітня.

Курсанти першого року навчання факультету логістики відвідали інтерактивну виставку «Довженко - найвідоміший у світі українець 20-го століття». Саме у Харкові, у стінах нинішнього Обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва, з вересня 1923 до червня 1926 року, проживав відомий український кінорежисер Олександр Довженко. З експонатами виставки курсантів ознайомила екскурсовод центру Наталія Педан. В експозиції були представлені карикатури, шаржі, фотографії зі знімальних майданчиків та цікаві маловідомі факти про життя режисера.

«Для курсантів Академії я провела екскурсію, присвячену творчості Олександра Довженко. Військовослужбовці побачили експозицію репродукцій малюнків, архівні фотографії зі знімальних майданчиків, кінокадри, почули записи голосу автора відомих у світі фільмів.  Взагалі,  дуже корисно, що гвардійці ознайомилися з творчістю талановитого митця. Адже практично вся його творчість насичена любов’ю до українців та української землі - ця якість є головною у ньому, і саме вона притягує», - розповідає екскурсовод центру Наталія Педан.

Крім того, в центрі культури і мистецтва була представлена виставка українських вишитих сорочок з приватної колекції Ірини Шегда «Вишивані цінності європейської України». Курсанти побачили більше 30 аутентичних сорочок.  Серед них немає сучасних робіт, кожна річ має свою історію і не один десяток років.

«Мені вкрай важливо бути обізнаним у культурних та просвітницьких сферах. Сьогодні я дізнався про життя і творчість відомого кінорежисера,  побачив круті вишиванки, які просто вражають. З нетерпінням чекаю наступну екскурсію», - зазначив курсант факультету логістики Дмитро Бєлогуб.

Того ж дня, для курсантів командно-штабного факультету влаштували оглядову екскурсію по місту. Разом з екскурсоводом, курсанти відвідали символ міста - дзеркальний струмінь, найбільшу площа Європи - площу Свободи, пройшлися міським садом ім. Т.Г. Шевченка, де побачили видатні пам'ятки міста.

Попереду на курсантів Академії Нацгвардії України чекають нові цікаві відкриття, адже Харківщина є культурним та мистецьким центром України, має багату історико-культурну і природну спадщину.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ