новини

«Великодень – це свято, яка об’єднує серця», - Отець Григорій (відео)

19.04.2020 08:06
В Академії Національної гвардії святкують Великдень. Офіцери і курсанти Академії вітали один одного зі святом Христового Воскресіння.

З нагоди свята гвардійців Національної академії перед святковим сніданком привітав військовий капелан Отець Григорій. Він розказав курсантам про значення Воскресіння Христового та про традиції святкування цього свята.

«Формування духовних цінностей у майбутніх військовослужбовців є найважливішим завданням. Від цього значним чином залежить стан суспільної моралі, соціальних відносин у країні, майбутнє українського суспільства й держави», – зазначив Отець Григорій.

Старший сержант Сергій Манишев: «На Великоднє свято ми радіємо разом, духовно зближуємося і розуміємо, зо ми одна родина».

Молитва, вітальні слова керівництва та капелана та святкова трапеза – неодмінні атрибути, які наповнюють їхні душі благодаттю та трішки повертають до рідного дому. Після розмови з командиром однієї з навчальних груп гуманітарного факультету, старшим сержантом Сергієм Манишевим, переконуєшся наскільки важливим є збереження традицій святкування Великодня для військовослужбовців. Сергій родом із Сумщини. З радістю гвардієць пригадує моменти святкування Великодня, які стали традиційними для його родини.

На запитання звідки Сергій так добре знає церковні традиції він відповідає, що народився в родині священника. Його батько, протоієрей Отець Ігор – настоятель храму, що на Конотопщині, тож з дитинства сержант мав можливість допомагати по церковній службі.

«Пам’ятаю, коли виносив Плащаницю, коли під час читання 12-ти страсних Євангелій робив один удар дзвону після кожного Євангелія. Коли був меншим, мені подобалося ходити з мамою до бабусі. У неї була стара піч до якої ми ставили паску і відразу кухня наповнювалася особливим запахом - це для мене приємні відчуття та спогади», - пригадує Сергій Манишев.

Навіть перебуваючи далеко від рідних домівок, гвардійці не засмучуються, бо тут також є друзі, це допомагає по-сімейному провести свій час.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ