новини

Військова практика курсантів Академії. Два тижні закріплення теоретичних знань

26.07.2021 15:43

 

У курсантів Національної академії Національної гвардії України триває військова практика. Закріплює теоретичні знання 171 курсант третього року навчання командно-штабного, гуманітарного факультету і факультету логістики.

Гвардійці проходять військову практику в п’ятьох оперативно-територіальних об’єднаннях та п’ятьох військових частинах Національної гвардії України прямого підпорядкування, зокрема і в Академії.

Протягом двох тижнів курсанти мають ознайомитися із функціональними обов’язками та порядком ведення документації відповідно до посади головного сержанта або командира взводу, а також помічника начальника речової служби та начальника служби озброєння.

За кожним курсантом закріпили наставника, який впродовж двох тижнів  допомагає вивчати специфіку посади. На гвардійців чекає інтенсивне поглиблення та вивчення своєї майбутньої посади, а також закріплення на практиці здобутих у Академії теоретичних знань.

«За програмою практики кожному курсанту необхідно навчитися організації та проведенню виховної роботи, формам і методам роботи у військових колективах, проведенню навчальних занять та керуванню підрозділом загалом, - зазначив заступник начальника навчально-методичного центру – начальник відділу методичного забезпечення навчального процесу Академії полковник Михайло Медвідь. - Після повернення майбутніх офіцерів до Академії, отриманий досвід організації навчання у військових частинах аналізується, після чого вносяться необхідні корективи в навчальний процес».

Курсант факультету логістики Владислав Темненко проходить службу за посадою помічника начальника служби озброєння.

«Моя посада передбачає увагу до низки керівних документів, а знання функціональних обов’язків не тільки в теорії, але й закріплення їх на практиці, дуже важливо для мене як майбутнього офіцера, - переконаний Владислав Темненко. – Минулий тиждень був доволі цікавим для мене, наприклад, я робив запис до книги обліку ремонту озброєння, у зв'язку з надходженням несправних зразків озброєння, а також проводив планову перевірку на складі озброєння. Окреме дякую треба сказати моєму наставнику, його підказки і підтримка дуже важливі для мене».

Військова практика триватиме до 31 липня. Далі у гвардійців буде один місяць відпустки.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ