новини

Військові Академії на акції «Мистецтво об’єднує молодь»

17.09.2021 16:28

Сьогодні в Харкові відбулася VІ щорічна мистецька акція «Мистецтво об’єднує молодь». Захід проведено за ініціативи Харківського університетського консорціуму та Ради ректорів закладів вищої освіти Харківської області за підтримки Харківської обласної державної адміністрації.

У заході взяв участь начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський, офіцери та курсанти Академії Нацгвардії.

Свято музики просто неба символічно розпочалося гімном студентів «Gaudeamus».

Присутні насолоджувались творами світової класики у виконанні молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», солістів Харківського театру опери та балету ім. М.В. Лисенка, випускників і студентів-лауреатів міжнародних конкурсів і фестивалів Університету мистецтв імені І.П. Котляревського. Лунали увертюра до опери «Кармен» Жоржа Бізе, Симфонія № 40, 1 частина Вольфганга Амадея Моцарта, «Угорський танок № 1» Йоганнеса Брамса, хор з опери «Набукко» Джузеппе Верді та інші твори.

«Курсант - це молода людина, а молоді люди - це наше майбутнє. Вони мають бути різносторонньо розвинуті, знати як класику, так і сучасні тренди музики. Завжди мистецтво й культура об’єднували суспільство, громаду. Впевнений, що без мистецтва в України немає майбутнього. Ми приділяємо значну увагу культурному розвитку гвардійців Академії», - розповів заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний.

Чудові вокальні номери у виконанні артистів не залишили нікого байдужим. Гвардійці шквалом оплесків та вигуків дякували вокалістам за неймовірний виступ.

«Я вважаю, що такі заходи розвивають інтелектуально. Майбутній офіцер повинен знати, що відбувається у світі, багато читати, слухати музику, брати участь у культурних заходах. Ми раді, що маємо можливість відпочивати й культурно розвиватися. Неймовірно сподобався концерт, дякую за емоції», ­– зазначив курсант Михайло Зарицький.

Всі присутні були в захваті від побаченого дійства, яке об`єднало молодь і довело в черговий раз, що саме Харків є студентською столицею України.

«Ми пишаємося харківським освітнім центром, різноманіттям закладів вищої освіти, і це правильно, що відбувається комунікація між різними закладами освіти. В рамках Меморандуму про співпрацю з Національною гвардією України, ми впроваджуємо низку проєктів за участю і військових, і працівників культури, і студентів. Хочу наголосити, нещодавно відбувся творчий вечір Марії Бурмаки, в якому взяли участь також курсанти Академії і студенти університету ім. В.Н. Каразіна. Тому, в організації спільних проєктів є успіх і ми надаємо суспільству зовсім нові проєкти, які принесуть користь нашим громадянам і нашій країні», - підсумував проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Анатолій Бабічев.

 

Відділ міжнародних звязків, інформації та комунікації НА НГУ