новини

Військові Академії вшанували пам’ять полеглих Захисників

29.08.2024 13:46

Сьогодні Україна відзначає День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет та територіальну цілісність. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі - дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про затвердження пам'ятного дня 24 серпня 2019 року.

Церемонія вшанування відбулася на Алеї Слави. Участь у покладанні квітів та поминальному молебні взяли військовослужбовці Академії, рідні та близькі загиблих захисників, представники органів державного управління.

Військовий капелан Академії отець Григорій провів поминальну панахиду у пам’ять загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«Цей день – день болю і скорботи. Ми вшановуємо пам’ять про наших Захисників і Захисниць, які відчайдушно боролися за свободу нашої країни. Але це також день надії та віри у світле майбутнє в мирній Україні. Ми пам’ятаємо їхню незламність та відвагу. Їхні подвиги ніколи не будуть забуті. За нами правда та справедливість. Україна обов’язково переможе! Вічна слава Героям!», -  звернувся капелан Академії протоієрей Григорій.

Присутні вшанували пам’ять загиблих Захисників і Захисниць хвилиною мовчання.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ