новини

Військові Канади продовжать підготовку гвардійців Академії

27.09.2021 17:29

У Національній академії Національної гвардії України відбулася зустріч керівництва навчального закладу та представників 11-ої і 12-ої ротацій Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

Інструктори з розвитку офіцерського складу лейтенант Алекс Беллі та сержант Андреанна Мішо - представники нової 12-ї ротації військових ЗС Канади в Україні.

Це друга ротація канадських військових, які перебувають в Академії на постійній основі. З квітня 2021 року іноземні представники вже здійснювали підготовку викладачів, офіцерів та курсантів Академії за стандартами НАТО.

Протягом 4 тижнів в навчальному центрі Академії надавали щоденну дорадчу допомогу під час первинної військово-професійної підготовки курсантів. Також провели п’ятиденний курс з методики проведення занять для викладачів кафедри тактики, школи викладачів початківців Академії та  бінарні заняття по лідерству.

Під час зустрічі, згідно домовленості між українською та канадською сторонами, військовослужбовці операції UNIFIER з  вересня 2021 року по 1 квітня 2022 року перебуватимуть у Національній академії з метою надання дорадчої допомоги та проведення заходів підготовки.

«Я дякую представникам 11-ротації і особисто капітану Гектору Макдональду за плідну співпрацю. Майже півроку ви передавали свої знання та досвід особовому складу Академії. Завдяки співпраці з представниками UNIFIER, навчальна програма на кафедрі тактики першого року навчання опрацьована на 100 % та другого року навчання наразі добігає опрацювання. Усе, що стосується підготовки та безпосередньо прийняття рішень, відповідає стандартам НАТО. Командно-штабні та польові навчання також проводяться відповідно впровадженим стандартам, - прокоментував начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Впевнений, що робота з представниками наступної ротації буде не менш ефективна для  розвитку професійності наших військових».

Інструктори з розвитку офіцерського складу лейтенант Алекс Беллі та сержант Андеан Мішо розповіли керівництву Академії про напрямки своєї роботи в місії та ознайомили із завданнями, які стоять перед ними у впровадженні якісних змін у навчальний процес на факультеті логістики, командно-штабному та гуманітарному факультетах Академії.

Представники 12-ротації є франкомовними, тому планують проводити додаткові заняття у форматі «Speaking club» з французької мови як під час роботи з курсантами, так і слухачами курсів інтенсивного вивчення іноземних мов.

Також, у рамках співпраці, іноземні представники будуть проводити тренінги щодо процесу управління військами на рівні до роти з викладачами та інструкторами Академії. У процесі зустрічі обидві сторони звернули увагу й на проведення базового курсу з «Основ викладання». Курс надасть більш широке уявлення про методичну підготовку країн-членів НАТО курсовим офіцерам та сержантам 2-3 років навчання. 

Вже завтра відбудеться зустріч канадських військових із заступниками начальників факультетів з навчальної роботи для відпрацювання єдиного плану і залучення іноземних фахівців в освітній процес Національної академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ