новини

Військові Канади продовжують навчати курсантів Академії

21.05.2021 12:17

У Національній академії Національної гвардії України пройшло чергове засідання гуртка англійської мови “D-club” з курсантами та студентами гуманітарного факультету.

Гурток провела доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Анастасія Коваль разом з представниками Об'єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні.

Заняття було присвячено темі "Self-development and Personal Qualities" (саморозвиток та особисті якості людини). Курсанти та студенти разом з іноземними гостями обговорили питання розвитку особистості, формування професійно-важливих якостей та основних ознак лідерства.

«Варто зазначити, що крім отримання безцінного досвіду спілкування з носіями досвіду, учасники дізнались про тонкощі і відмінності у значеннях слів, що позначають риси характеру, почули практичні поради щодо майбутньої перекладацької діяльності. Взагалі після таких занять з носіями мови курсанти стають більш розкритими та впевненими, вони висловлюють свої думки та не бояться помилятися», – зазначила доцент Анастасія Коваль.

Анастасія Коваль запропонувала присутнім пройти психологічний тест на визначення лідерських якостей з подальшим обговоренням його результатів.

«Враження від організованого заходу дуже позитивні. З кожним новим заняттям з нашими іноземними друзями помічаєш, що стає простіше розуміти англійську мову. Під час спілкування усвідомлюєш, що дійсно ти маєш певний рівень підготовки, який вже можна використовувати, що, на мою думку, значно мотивує і надихає, – поділився враженнями командир групи сержант Євген Мірошин. – Також для себе відмітив цікаві граматичні конструкції, які використовують наші гості. На контрасті з мовою канадських військовослужбовців починаєш помічати граматичні помилки і загальні недоліки своєї мови, що дає більш чітке уявлення про напрям роботи. Сподіваюсь на подальшу можливість долучитися до подібних занять!».

За словами офіцера з розробки навчальних програм для офіцерського складу операції UNIFIER капітана Девіда Макдональда, курсанти мають високий рівень знань англійської мови та мотивацію до її вдосконалення.

Крім того, у навчальному закладі пройшла зустріч військових Канади з професором кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Поліною Ткач та офіцером відділу євроатлантичної інтеграції Дмитром Одерієм. Присутні обговорили залучення представників операції UNIFIER до проведення занять з лідерства та гуртка зі стратегічних комунікацій.

«Ми дуже цінуємо можливості переймати досвід країн НАТО, тому співпраця з вами для нас цінна та важлива. Ваші колеги з операції UNIFIER цього року вже залучалися до проведення гуртка з лідерства з курсантами. Вони охопили тему лідерства стосовно підпорядкування та взаємовідносин між командиром та підлеглими. Курсанти були у захваті після цієї зустрічі та зовсім по-іншому почали сприймати тему лідерства. Тому, хотілося б продовжити рухатися у такому напрямку та цього разу акцентувати увагу саме на командному лідерстві», – зазначила Поліна Ткач.

Вже наступного тижня військові Канади проведуть заняття з курсантами гуманітарного факультету.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ