новини

Військові ЗС Канади обговорили реалізацію програми підготовки TLP в Академії Нацгвардії

04.10.2021 16:56

Військовослужбовці 12-ої ротації Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) провели зустріч з представниками навчально-методичного центру, мовного відділу та заступниками начальників факультетів Академії з навчальної роботи.

Мета зустрічі – координація діяльності та відпрацювання подальшого плану щодо участі інструкторів з розвитку офіцерського складу операції UNIFIER в освітньому процесі Академії.

«З представниками операції UNIFIER ми вже маємо налагоджену співпрацю. Наразі головним завданням є ознайомлення зі змістом програми TLP та спланувати заняття  і інші заходи з професійного розвитку науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти», - зазначив заступник начальника навчально-методичного центру полковник Михайло Медвідь.

Так, лейтенант Алекс Беллі та сержант Андреанна Мішо обговорили з учасниками зустрічі зміст організації підготовки та надання допомоги викладачам Академії щодо процесу прийняття рішення (TLP). В жовтні місяці з військовими викладачами всіх факультетів Академії Нацгвардії військові ЗС Канади будуть проводити заняття з теоретичної частини курсу TLP у обсязі 15 годин на групу.

Крім того, представники операції UNIFIER вже залучені до процесу викладання на інтенсивних курсах з вивчення іноземних мов як носії англійської та французької мов. Також, на кожному з факультетів фахівці ЗС Канади проведуть бінарні заняття разом з викладачами Академії.

«Ми задоволені рівнем підготовки військовослужбовців Академії, - відзначив представник місії UNIFIER лейтенант Алекс Беллі. - Це дозволяє нам спланувати подальші заходи, а також оптимізувати та вдосконалити зміст програми підготовки для всіх факультетів Академії Нацгвардії. Сподіваємося, що майбутні офіцери, сформувавши нові необхідні компетентності, зможуть сприяти впровадженню стандартизованих програм НАТО в підготовку особового складу».

Вже в листопаді фахівці ЗС Канади планують провести заняття з теоретичної частини курсу TLP з курсантами 3 року навчання командно-штабного факультету та факультету логістики і гвардійцями 5 року навчання гуманітарного факультету. Кожні два місяці ті військовослужбовці, які пройдуть курс TLP, отримають сертифікати про проходження курсу.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ