новини

Військові ЗС Канади та Академії обговорили результати роботи та подальші спільні проєкти

08.09.2021 10:12

У Національній академії Національної гвардії України пройшла зустріч представників навчального закладу з військовими Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER).

Метою зустрічі було підведення підсумків роботи групи канадських військових, які працювали безпосередньо в Академії та визначення основних напрямків подальшої співпраці з представниками операції UNIFIER.

«В першу ми хочемо подякувати особовому складу Академії за плідну працю. Зі своєї сторони, хочу виразити задоволення від нашої спільної роботи, адже це перший досвід, коли представники нашої місії на постійній основі протягом 5 місяців працювали у вашому навчальному закладі. Вважаємо, що усі поставлені завдання виконані. Ми отримали позитивну оцінку від нашого командування та раді почути ваші відгуки», ­­– зазначив командир групи військової освіти операції UNIFIER майор Майкл Урбанкєвіч.

Під час зустрічі обидві сторони домовились, що представники наступної 12 ротації операції UNIFIER продовжать залучення групи канадських військових  до Академії та проводитимуть спільну роботу щодо удосконалення навчальних програм. Крім того, іноземні фахівці продовжать такі додаткові заходи, як проведення спільних занять та гуртків з іноземної мови “D-club” з курсантами. З 12-ою ротацією планується розширення цього напряму, канадські військові розглянуть залучення й до інтенсивних курсів з вивчення іноземних мов для військовослужбовців всієї Нацгвардії. Зазначимо, що наступна ротація буде франкомовна, тому гуртки проводитимуться не лише англійською, а й французькою.

Також, присутні обговорили новий курс з управління військами. Проведуть його іноземці ЗС Канади для викладачів кафедри тактики вже наступного тижня.

У стратегічних планах українська та канадська сторони обговорили можливість залучення сержантського складу операції UNIFIER до проведення занять з сержантами Академії та інструкторами НГУ.

Представники Академії подякували канадцям за досвід та знання, які вони передали курсантам, особливо під час первинної військово-професійної підготовки.

«Дякуємо вам за наполегливу роботу. Ми завжди намагаємося розвиватися та отримувати нові знання. Ми маємо власний досвід, а завдяки вам впроваджуємо досвід країн-членів НАТО у свою професійну діяльність, – зазначив начальник відділу євроатлантичної інтеграції підполковник Володимир Гончар. – Хочу зазначити, що ваша робота – це надзвичайно потужна мотивація як для курсантів, так і для офіцерів, які проходять інтенсивні курси».

Зазначимо, що представники поточної ротації операції UNIFIER працюватимуть в Академії до кінця вересня.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ