новини

Військові ЗС Канади відвідали навчальний центр Академії Нацгвардії

14.06.2021 12:57

У навчальному центрі Національної  академії Національної гвардії пройшла зустріч представників Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER) з офіцерами Національної гвардії України.

Іноземна делегація разом з першим заступником начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майором Олександром Морозовим та начальником кафедри тактики полковником Євгеном Башкатовим оглянули навчально-матеріальну базу центру та його основні потужності.

Офіцери презентували гостям локації навчального центру для практичної підготовки курсантів. Вони відвідали тактичне поле, де проходили заняття у курсантів та побачили специфіку проведення занять. Ознайомилися з блокпостом, інженерним містечком, фортифікаційними спорудами, побачили місце проведення підривних робіт. Крім того, відвідали військове стрільбище, де ознайомилися з курсом стрільб та умовами виконання навчальних вправ стрільби.

«З 2020 начального року ми імплементуємо  в наші робочі програми навчальних дисциплін стандарти НАТО, тож співпраця набирає обертів. Військовослужбовці ЗС Канади були присутні під час проведення державної атестації курсантів-випускників. Гості побачили, які питання виносяться на іспит. Здивувалися різноманіттю дисциплін на іспиті - це і тактико-спеціальна підготовка, і тактика, і питання з вогневої підготовки. Також побачили макет місцевості, де спочатку курсанти на робочій карті командира відпрацьовують своє рішення, а потім ставлять завдання вже на макеті», - зазначив начальник кафедри тактики полковник Євген Башкатов.

Крім того, в навчальному центрі гостей ознайомили з розташуванням факультетів, життєдіяльністю та побутовими умовами курсантів.

«Я побачив, що навчальний центр Академії Нацгвардії має потужну навчально-матеріальну базу, щоб проводити масштабні навчання з курсантами. Також на високому рівні організована охорона навчального центру. Ми з нетерпінням чекаємо серпня, де будемо присутні на заняттях під час курсу молодого бійця», - зазначив офіцер з розробки навчальних програм для офіцерського складу капітан Девід Макдональд.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ