новини

Військовослужбовці Академії долучились до громадської панахиди за загиблими в роки Другої світової війни

20.08.2020 13:51

Духовий оркестр та курсанти Академії Нацгвардії взяли участь в урочистих заходах, присвячених 77 річниці визволення міста Харкова.

Громадська панахида за загиблими в роки Другої світової війни пройшла у центральному парку мікрорайону Основа та у селищі Жихар.

«Напередодні річниці визволення міста Харкова кожного року організовуємо вшанування пам’яті загиблих воїнів у Другій світовій війні. Тут присутні ветерани, представники адміністрації району, громадських організацій і школярі», - зазначила начальниця відділу культури Основ’янського району Наталія Басаман.

Панахида за загиблими розпочалася з виконання духовим оркестром Національної академії НГУ відомих композицій на військову тематику.  Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто віддав своє життя у боротьбі за свободу майбутніх поколінь у Другій світовій війні. Після чого, курсанти Академії Нацгвардії та всі бажаючі вшанували пам'ять загиблих ветеранів, поклавши квіти до меморіалу.

«Сьогодні 16 музикантів оркестру виконали українські та військові композиції. Це не просто виступ – це повага, яку ми висловлюємо кожному ветерану. Всі композиції, які ми виконуємо, мають свою історію і ми бачимо, з якими переживаннями ветерани згадують ті часи», - говорить начальник оркестру, військовий диригент майор Андрій Чебанов.

Крім того, ветерани Національної академії Національної гвардії України взяли участь у покладанні квітів на могилах, де поховані військовослужбовці Академії. Голова ради ветеранів Академії полковник у відставці Петро Павлов підтримує традицію щорічно напередодні річниці з дня визволення міста Харкова та Дня Незалежності України зустрічатися з ветеранами Академії та вшановувати пам'ять випускників навчального закладу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ