новини

Військовослужбовці Академії Нацгвардії обговорюють психологію кризових станів під час Міжнародної конференції

05.11.2021 11:29

У Національній академії Національної гвардії України проходить Міжнародна науково-практична онлайн-конференція: «Психологія кризових станів: наука і практика».

Організаторами заходу виступили: ГО «Інститут психології здоров’я», лабораторія загальної психології та історії психології ім. В. А. Роменця Інституту психології імені Г. С. Костюка, дивізіон стресу і психологічної травми Національно психологічної асоціації, Національна психологічна асоціація, кафедра психології та педагогіки Національної академії Національної гвардії України, кафедра військової психології та педагогіки Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кафедра терапії і геріатрії НУОЗУ імені П. Л. Шупика.

Метою конференції є обговорення та вирішення актуальних проблем сучасної психологічної науки із залученням провідних експертів з академічної та практичної спільноти.

Участь в конференції беруть науковці, психологи, психотерапевти, лікарі, соціальні працівники, священнослужителі, студенти, представники громадських організацій, органів державного управління та усі зацікавлені особи.

Академію Нацгвардії на заході представляють перший заступник начальника Національної академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов та  начальник кафедри психології та педагогіки Академії підполковник Станіслав Ларіонов.

«Наразі важливим є розвиток і наукове осмислення заходів психологічного супроводу професійної діяльності фахівців в кризових умовах. Cилові структури продовжують своє реформування. Це тривалий і складний процес, де професіонали-керівники на різних рівнях намагаються знайти якісь кращі практики, власні чи закордонні, та вдало імплементувати їх у діяльності підпорядкованих органів і підрозділів. Накопичений досвід дозволяє критично проаналізувати інновації, які вже втілені у діяльності військових і правоохоронних органів, оцінити їх результативність у різних сферах, зокрема у психологічному забезпеченні та у вищій освіті, - звернувся до учасників заходу перший заступник начальника Національної академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов. - Впевнений, що конференція буде сприяти обміну позитивним досвідом, науковими та практичними здобутками, які вартують обговорення і урахування для подальшої розбудови психологічної практики, зокрема і в силах безпеки і оборони України».

Під час конференції розглядаються провідні тематичні теоретичні і практичні напрацювання різних психологічних шкіл, а саме - стрес та його наслідки, психологічна травма, втрати і горе, суїцид, профілактика вигорання, депресія, психосоматичні розлади, реабілітація.

Міжнародна конференція доводить, що дослідження, які проводяться в Академії, не обмежуються стінами нашого навчального закладу.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ