новини

Військовослужбовці Академії Нацгвардії отримали партію БпЛА

25.09.2023 16:33

Гвардійці Національної академії Національної гвардії України отримали партію безпілотних авіаційних комплексів Sirko від української компанії Skyassist.

Так, голова наглядової ради ТОВ «Науково-виробнича компанія Skyassist» Ігор Криничко передав два комплекси, який складається з шести безпілотних літаків та двох станцій керування начальнику Академії генерал-лейтенанту Сергію Соколовському.

«Наразі одним із основних напрямків навчання в Академії є опановування аеророзвідки, щоб навчити майбутніх офіцерів професійно керувати дронами. І що важливо, достатньо тижня навчання – і гвардієць буде управляти «Sirko». Бо всі параметри польоту задаються на комп'ютері. Sirko - це «очі» військових, його запускають по лінії фронту чи у тил ворога, шукають скупчення сил ворога, техніку, боєприпаси, всі розвіддані оператор збирає і передає для коригування вогню і знищення противника, - говорить Ігор Криничко. - Це потужний інструмент розвідки, який, по-перше, зберігає життя наших військових, а, по-друге, не дає противнику домінувати на полі бою. Він буде допомагати бійцям визначати, де знаходиться противник».

В свою чергу, начальник Академії подякував за допомогу в підвищенні боєздатності та результативності військових.

«Гвардійці Академії уже не перший день знайомі з даними виробами, і я хотів би сказати слова вдячності за ці летальні апарати, які допоможуть курсантам краще розбиратися та виконувати свої обов’язки. Окремо хочу подякувати голові наглядової ради ТОВ «Науково-виробнича компанія Skyassist» Ігорю Криничко та спонсорам Slots City Foundation», - підсумував генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Наприкінці зустрічі начальник Академії Сергій Соколовський та Ігор Криничко обмінялися пам’ятними подарунками та подякували один одному за співпрацю.

Зазначимо, Sirko - це тактичний розвідувальний БпЛА літакового типу з нерухомим крилом. Він забезпечує тактичний радіус дії до 30 кілометрів.

Sirko має розмір 93 сантиметри в крилах, він вважається надлегким, оскільки важить лише 1,37 кілограма. Заряду акумулятора вистачає, аби подолати відстань до 130-140 кілометрів на висоті до 1 тисячі метрів. У повітрі цей БпЛА може знаходитися до півтори години.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ