новини

Військовослужбовці Академії Нацгвардії провели онлайн-засідання з юними миротворцями Харкова

12.03.2021 14:51

В Академії Нацгвардії пройшло засідання Ради музею Юних миротворців. Захід проведено в онлайн-форматі з представниками загонів юних миротворців Харкова.

Зустріч провели учасник миротворчої місії ООН у Південному Судані, викладач відділення мовної підготовки мовного відділу підполковник Володимир Лютий та миротворець місії ООН у Сьєра-Леоне, учасник бойових дій у Республіці Ірак Сергій Самойлов. Він є координатором Міжнародних програм «Школа миру» та «Юні миротворці».

Учасниками онлайн-зустрічі були майже 120 учнів з 18 навчальних закладів міста Харкова.

«Наша держава бере активну участь у всіх напрямках діяльності Організації Об’єднаних Націй.  І всім громадянам України бажано знати про міжнародну діяльність нашої країни, а миротворча діяльність – це саме той аспект, яким потрібно цікавитися. Юні миротворці цілеспрямовано дізнаються всю інформацію стосовно миротворчої діяльності», - розповідає підполковник Володимир Лютий.

Протягом онлайн-засідання військовослужбовці Академії обговорювали концепцію розвитку музею миротворчої діяльності, участь у ігровому тренінгу моделі миротворчості ООН. Крім того, наголосили на важливому аспекті діяльності миротворців сил ООН в минулому та сьогоденні, провели історичний екскурс стосовно участі у міжнародних операціях миротворців - представників України.

Військовослужбовці Академії надали поради та настанови юним миротворцям. Учні активно спілкувались з організаторами та учасниками зустрічі та ставили змістовні питання.

«Ключове питання, яке сьогодні ставили юнаки – це як стати миротворцем, що для цього потрібно. Учасники цікавилися нашими спогадами та загальними відчуттями від місій. Також протягом зустрічі ми підняли питання досконалого вивчення англійської мови. Адже, англійська мова – це вихід на міжнародну арену», - додає сержант Сергій Самойлов.

Крім того, офіцер відділу по роботі з особовим складом  майор Микола Черніченко під час онлайн-засідання розповів про умови вступу та навчання в Академії Нацгвардії.

Наступна онлайн-зустріч з юними миротворцями відбудеться вже наступного тижня.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ