новини

Військовослужбовці Академії провели тренінг з ліцеїстами «Патріоту»

16.11.2020 14:32

Військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України розпочали курс занять з майбутніми військовослужбовцями ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот».

Захід проводиться у рамках менторського проєкту «Ті, що змогли». Це авторський проєкт курсантки Академії сержанта Христини Бойчук. Головною метою проекту є розповсюдження ідей гендерної рівності та гендерної культури у Харківській області та на сході України. Сержант зазначила, що проєкт покликаний створити коло взаємодовіри між майбутніми військовослужбовцями й службовцями сектору безпеки та оборони.

Тренінг став доволі новим і цікавим  для аудиторії ліцеїстів. Та в колективі вже  були дівчата-ліцеїстки, які познайомилися з Христиною ще в минулому році.  Всі юнаки й дівчата ліцею брали активну участь у інтерактивних заняттях, які сприяли кращому розумінню тематики гендерної рівності та колективній роботі. Ліцеїсти поповнили свої знання новою корисною інформацією.

«Ми сьогодні отримали лише позитивні відгуки від ліцеїстів, які поповнили свої знання корисною та актуальною інформацією, - зазначила Христина Бойчук. - Для них це все нове, але я бачу ентузіазм у їх очах. Також розумію, що молодь бажає бути більш розвинутою в цій темі, а це викликає тільки радісні емоції».

Крім того, офіцер відділу євроатлантичної інтеграції старший лейтенант Дмитро Одерій та старший інспектор відділу євроатлантичної інтеграції Каріна Сіроус провели базове заняття з ліцеїстами з стратегічних комунікацій та публічних виступів. Кваліфіковані спеціалісти Академії відпрацювали з ліцеїстами вправи на переконання, розвиток ораторських здібностей та креативне мислення.

«Одним з основним напрямів підготовки офіцера за стандартами НАТО є направлення в стратегічних комунікаціях  та публічних виступах. Відповідно до стандартів підготовки провідних країн НАТО ці стандарти починають формувати якомога раніше. Тож для майбутніх офіцерів - командирів підрозділів ці навички є необхідними. Впродовж заняття ліцеїсти відпрацювали навички з виконання промов перед аудиторією, використовували стратегії надихання, переконання особового складу», - розповідає старший лейтенант Дмитро Одерій.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ